Belföld

Szájer-ügy: kötelező drogtesztet akar a Jobbik

Balogh Zoltán / MTI
Balogh Zoltán / MTI
A parlament és a kormányzat tagjainak kötelezővé és rendszeressé tennék a vizsgálatot.

A jobbikos képviselők már dolgoznak azon a törvényjavaslaton, amely szankciókat is tartalmaz, ha valaki nem vállalja a drogtesztet, vagy az eredménye pozitív lesz – idézte az MTI Dudás Róbertet. A párt alelnöke szerint a jobbikosok lesznek az elsők, akik elvégeztetik magukon a vizsgálatot.

Mint mondta, mindenkire vonatkozna a kötelezettség, aki „képviseli, és egyébként viselkedésével minősíti is” Magyarországot. A jobbikos politikus emlékeztetett rá, számos példa van rá, hogy egy-két nap alatt átvihető egy törvényjavaslat, és bíznak benne, hogy azt a Fidesz is támogatni fogja, végre nem vizet prédikál és bort iszik, elbújva az álkereszténység és az álkonzervativizmus árnyékába.

Szerinte azzal, ami Szájer József lemondott európai parlamenti képviselő ügyében történt, a kormánypártok nem saját jó hírüket, hanem az ország bőrét viszik vásárra. Dudás hiányolta a Fidesz és a KDNP elhatárolódását, Szájert Orbán Viktor „leginkább becsatornázott embereként”, legfőbb brüsszeli hadvezéreként, egy alkotmánybíró férjeként és „az alaptörvény szülőatyjaként” említett.

Kapcsolódó
„Szájer Józsi mostanáig sebezhetetlen volt”
Portré a bukott politikusról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik