Sport koronavírus

Novak Djokovic is koronavírusos lett a saját tornáján

Kedden közölte a Washington Post, hogy Novak Djokovic is pozitív koronavírustesztet produkált az Adria Tour indulói közül.

Horrorshow lett Djokovic álomtornájából
Nem lett volna rossz ötlet Novak Djokovictól az Adria Tour elnevezésű teniszsorozat létrehozása, de sikerült olyan felelőtlenül megszervezni az egészet, hogy ki tudja, mikor látunk újra topteniszt.

A szerb sztárjátékos által szervezett tornán sorra fertőződtek meg a teniszezők az elmúlt napokban. A Belgrádban és Zágrábban rendezett tornán egymást ölelgették a játékosok és nem követték az általános biztonsági előírásokat, amiért sok kritika érte Djokovicékat. Miután kiderült, hogy rengetegen megfertőződtek a vírussal, le kellett fújni az Adria Tour utolsó, bulgáriai állomását is, a hanyag szervezés miatt pedig már a Grand Slam-tornákra sem biztos, hogy elutaznak topjátékosok.

A 33 éves sztárjátékos keddi közleménye szerint a felesége is fertőzött, gyerekeik teszteredménye azonban negatív lett. A megjelentek szerint mindkét érintett tünetmentes.

Amint hazaértünk Belgrádba, egyből tesztet csináltattunk. Az elmúlt hónap tettei mögött tiszta szív és őszinte szándék volt, a tornáinkkal ismét össze akartuk hozni a régió embereit. Akkor kezdtük el szervezni a tornákat, amikor a vírus gyengült, mert abban bíztunk, a körülmények már megfelelőek a rendezéshez. Sajnos azonban a kórokozó még mindig jelen van, ez pedig rávilágított arra, még mindig tanulnunk kell, hogyan tudunk együtt élni vele. Remélem, senki egészségi állapotát nem fogja ez befolyásolni, mindenki meggyógyul

– áll a szerb világelső közleményében.

Djokovic előtt korábban Grigor Dimitrov, Borna Coric, Djokovic erőnléti edzője, Marko Paniki és Dimitrov edzője, Chris Groh is koronavírusos lett a résztvevők közül.

Kiemelt kép: Andrej ISAKOVIC / AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik