Tudomány koronavírus

A WHO azonnal leállította az egyik koronavírus-gyógyszer kutatásait

Tegnap mi is beszámoltunk arról, hogy egy amerikai és svájci kutatás megállapította, hogy a klorokinos és hidroxiklorokinos kezelések egyenesen veszélybe sodorhatják a koronavírusos betegek életét. A kutatók arra jutottak, hogy megnöveli a kórházi halálozás kockázatát az, ha a beteget klorokinnal, annak származékával, hidroxiklorokinnal, és ezek mellett egyéb kiegészítő antibakteriális kezeléssel próbálják gyógyítani.

Koronavírus: életveszélyes is lehet az egyik leggyakrabban használt gyógyszer
A Donald Trump által ajánlott klorokin komoly veszélyeket rejthet, legalább is ez derült ki egy friss kutatásból.

Ennek hatására az Egészségügyi Világszervezet (WHO) leállított minden olyan kutatást, ami ezekkel a szerekkel dolgozik. A döntés közvetlen következménye a korábban említett, a The Lancet tudományos szaklapban megjelent tanulmánynak – jelentette be a Medical Xpress szerint egy online konferencián a szervezet főigazgatója, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

A főigazgató elmondta, hogy a globális tesztsorozat, a SOLIDARITY vezetői megegyeztek, hogy elővigyázatosságból felfüggesztik a gyógyszer használatát. A többi kutatás folytatódik, és még a klorokin sincs teljesen kizárva, de a szakértők átnézik az összegyűjtött adatokat, mielőtt újra betegeknek adnák be a szert.

A főigazgató azonban kijelentette: maláriára és autoimmun betegségekre továbbra is biztonsággal szedhető a hidroxiklorokin.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik