Belföld

Kétszáz tanácsadó egymilliárd forintból

Az európai uniós pénzek hatékonyabb felhasználásának segítésére a korábbi négyszáz fő helyett kétszáz fős hálózat létrehozását tervezi a kormány – jelentette be a kormányszóvivő.

A hálózat felállítását a november végén elfogadott zárszámadási törvény értelmében rendelkezésre álló, a Nemzeti Fejlesztési Hivatal számára hozzáférhetővé vált egymilliárd forint alapozza meg. A másik egymilliárd forintra, amit e célra szántak volna, a parlament nemet mondott, de ez nem jelenti azt, hogy körülbelül kétszáz fővel nem áll föl az a hálózat, amely segítheti az uniós pénzek hatékonyabb elköltését – mondta Batiz.

Az Országgyűlés december 19-én – az ellenzéki elutasítás mellett az SZDSZ „nem” voksaival – leszavazta Baráth Etele európai ügyekért felelős miniszter fideszes interpellációra adott válaszát, ami arra vonatkozott, miért van szükség a Nemzeti Fejlesztési Terv házhoz jön program keretében egy négyszáz főből álló, kétmilliárd forintba kerülő tanácsadói szolgálat felállítására. A Fidesz szerint nincs szükség párhuzamos struktúrákra, hiszen ezeket a feladatokat a két jelenleg is működő hálózat, a vidékfejlesztési menedzserek és a kistérségi megbízottak is el tudják látni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik