Nagyvilág

Szextelefonbotrány: Danko nem mond le

A szlovák házelnök inkább kormányt alakítana. Számára csak egy „virtuális csaj” volt a Kuciak-gyilkosság vádlottja.

Andrej Danko, a parlament és a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke elismerte, valóban kommunikált Alena Zsuzsovával, a Kuciak-gyilkosság egyik vádlottjával, de szerinte csak flörtről volt szó. A Paraméter szerint a nemzeti politikus a nyilvánosságra hozott hangfelvételről azt mondta, Zsuzsová csak egy „virtuális érsekújvári csaj” volt számára, akitől 2013-ban, a válása előtt kapott egy fotót.

Azon szerepelt egy dekoratív nő, aki később jelentkezett. A „virtuális nővel” valóban  kommunikált, de semmilyen politikai, gazdasági témáról nem beszélt vele. Ez egy magánbeszélgetés volt – hangsúlyozta.

Nem érdekelt a kiléte, soha nem is találkoztam vele. Ma már tudjuk, hogy hamis fotókat küldött, és valójában egy csali volt. Nem tudtam, hogy ezt a virtuális nőt Alena Zsuzsovának hívják, úgy volt elmentve a telefonomban, hogy egy érsekújvári csaj.

A pártelnök a beszélgetéseit jelentéktelennek tartja, de azt nem, milyen praktikák kerülnek elő kampány idején.

Valaki a háttérből irányítja ezt a politikai harcot, amellyel alapvető emberi jogokat sértenek meg.

Danko közölte, jog- és alkotmányellenes, hogy nyilvánosságra hozták a beszélgetését, amit nem fog hagyni. Ő soha nem követett el bűncselekményt, nem hazudott, nem hibázott sem jogilag, sem politikailag, ezért nem is mond le, hiába követeli ezt az ellenzék.

Közölte: egy rendezvényen kívül nem találkozott, nem üzletelt Marian Kocnerrel, Alena Zsuzsová pedig nem létezett számára, ne is kössék össze vele. Bár a történtek nagyon felzaklatták, de nagyot tévednek, akik azt hiszik, hogy megtorpan. A korábban magyarellenességéről és plágiumbotrányáról ismert politikus úgy fogalmazott, a választások után kormányt akar alakítani. Olyat, amelyik  tiszteletben tartja az emberi jogokat.

Kiemelt kép: Andrej Danko / Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik