Nagyvilág

Szextelefonja buktatta le a szlovák politikust

A házelnök hiába tagadta, többször is beszélt Alena Zsuzsovával, a Kuciak-gyilkosság egyik vádlottjával.

Bár néhány hónapja Andrej Danko azt mondta, hogy neki az Alena Zsuzsová név nem mond semmit, kiderült nagyon is. Az Új Szó idézi a Denník N hírportált, amely közzétette a nő és  a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnökének telefonbeszélgetéseinek tartalmát.

Kiderült, a házelnök nagyon szeretett volna eltölteni egy éjszakát Zsuzsovával.

Végre egész éjszaka az enyém lesz

– mondta a házelnök 2016 végén a Basternák László volt MKP-s ógyallai polgármester és Ján Kuciak meggyilkolása ügyében vádolt komáromi nőnek, aki vélhetően a beszélgetéseket azért adta Marián Kocnernek, hogy szükség esetén legyen mivel zsarolni a politikust. Zsuzsova a Kuciak-gyilkosság perében tett vallomásában Dankót is azon politikusok közé sorolta, akikkel kapcsolatban állt.

A házelnök szóvivője a telefonbeszélgetésekről a választás előtti kampány miatt nem akart részletes tájékoztatást adni, csak annyit mondott, hogy a pártelnök Zsuzsovával sohasem találkozott személyesen.

A házelnök szextelefonjáról szintén beszámoló Paraméter viccesnek nevezi, hogy a felvétel aznap került elő, amikor Andrej Danko Szűz Máriával kezdett kampányolni. Az ellenzéki pártok lemondásra szólította fel a parlamenti elnököt.

Kiemelt kép: Alena Zsuzsová a Ján Kuciak és élettársa, Martina Kusnírová meggyilkolásának ügyében indított per tárgyalásán. MTI/EPA/Jakub Gavlák

Ajánlott videó

Olvasói sztorik