Nagyvilág

Magyarellenes szlovák politikussal nézte Orbán a magyar-szlovák meccset

Meglepő vendéggel drukkolt a VIP-páholyban Orbán Viktor a magyar-szlovák meccsen: a 444 le is fotózta, hogy Andrej Danko, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke tűnt fel a magyar miniszterelnök oldalán.

Danko 2012-ig a magyarellenes Ján Slota helyettese volt a radikális nemzeti pártban, majd – miután az SNS sorrendben másodszor is kiszorult a parlamentből, átvette a párt elnökségét, és vissza is juttatta a parlamentbe. Danko 2013-ban azt mondta:

Ma nem a magyarok jelentik a fő problémát, hanem Brüsszel

– illetve bocsánatot is kért korábbi kijelentéseiért. A bocsánatkérések őszinteségét némileg kétségbe vonja, hogy az ő nevéhez fűződik az a törvényjavaslat, amely szerint 7000 eurós bírságot kaphatott volna az, akinek a rendezvényén egy idegen ország himnuszát éneklik. A törvényjavaslatból nem lett semmi, ami köszönhető volt a magyarok felháborodásának is, hiszen a Felvidéken gyakori volt, hogy énekelték a magyar himnuszt bizonyos csapatok meccsein.

A 444 felidézte, hogy az is szimbolikus, hogy a múlt hónapban

Danko a szlovák parlament előtt felállíttatott egy 30 méter magas zászlórudat, aminél fontos szempont volt neki, hogy legyen nagyobb a 27 méteres budapestinél.

A szlovák parlament házelnöki tisztségét is betöltő Danko nem csak szurkolt, hanem egy arany fokost is adott Orbánnak ajándékba.

Kiemelt kép: Andrej Danko / Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik