Sport

Ripityára verte ellenfelét a magyar pólócsapat, a kapitány mégis bosszús

A magyar vízilabda-válogatott szombaton a franciákat 21-5-re, vasárnap pedig a kínaiakat 16-7-re páholta el, így aztán nagy önbizalommal várhatta a hétfői, Görögország elleni összecsapást.

A felkészülési tornát végül hibátlanul, három győzelemmel nyerte meg Bíró Attila együttese, miután a görög is komoly pofonba szaladtak: 16-8-ra nyert a magyar csapat. A nagy győzelem dacára a szövetségi kapitány nem volt boldog a mérkőzés után:

Annak ellenére, hogy magabiztosan nyertünk, nem szeretem az ilyen meccseket, mert ezek elaltatják főleg a győztes felet. Ennyivel nem vagyunk jobbak és már most aláírnám az egygólos sikerünket az Európa-bajnoki csoportmérkőzésen. Bízom benne, ezt át tudjuk menteni a kontinenstornára, az oroszok elleni meccsig, amire igazából készülünk, még van bő egy hét, addig bele kell tenni még egy kis munkát

– idézi a szövetség honlapja Bíró Attilát.

Az Európa-bajnokság vasárnap kezdődik a mieink számára Horvátország ellen, majd sorrendben Szlovákia, Oroszország, Görögország és Szerbia lesz az ellenfél a B csoportban. Az Eb-n egy olimpiai kvótát is nyer majd valamelyik csapat, az európai válogatottak közül csak a spanyolok biztos olimpiai résztvevők.

Kiemelt kép: Derencsényi István/MVLSZ

Ajánlott videó

Olvasói sztorik