Sport

Magyar vízilabdabravúr a budapesti Eb előtt egy héttel

Napra pontosan egy hét múlva, január 12-én kezdődik a budapesti vízilabda-Európa-bajnokság, amely előtt a Märcz Tamás által irányított férfi válogatottja Cuneóban tartotta a főpróbát. A nemzetközi tornán együttesünk vasárnap a tornagyőzelemért ugrott vízbe a házigazda, az aktuális világbajnok ellen.

A kapitány a 15-ös keretéből Hosnyánszky Norbertnek és Hárai Balázsnak adott pihenőt ezúttal, de a két rutinos játékos kimaradása sem okozott gondot: öldöklő csatában, 14-14-es döntetlent ért el a magyar csapat Olaszország ellen, így jobb gólkülönbségének köszönhetően pont a házigazda előtt nyerte meg a tornát.

Nagyon jó meccset játszottunk, talán igazságos is a döntetlen, hiszen mindkét csapat volt előnyben még a vége felé is. Nagyon jó felkészülési mérkőzés volt ez az Európa-bajnokság előtt. Elégedett vagyok ezzel a meccsel is és az egész tornával

– mondta a tornáról a helyszínről tudósító vlv.hu-nak a szövetségi kapitány.

Nemzetközi felkészülési férfitorna, Cuneo (Olaszország)

Olaszország-Magyarország 14-14 (1-3, 5-2, 3-4, 5-5)
Gólszerzők: Aicardi 4, di Fulvio 3, Figlioli 3, Lungo 2, Figari 2, ill. Vámos 3, Zalánki 3, Varga D. 3, Erdélyi 2, Pohl 2, Sedlmayer

További eredmény:
Görögország-Egyesült Államok 13-14

A férfiválogatott 15-ös cuneói kerete
Kapusok: Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Eger), Jansik Szilárd (FTC), Mezei Tamás (FTC), Manhercz Krisztián (OSC), Nagy Ádám (Miskolc), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (FTC)

Az 34. LEN Vízilabda-Európa-bajnokságot 2020. január 12-26. között a Duna Arénában rendezik.
Az Eb hivatalos weblapja: itt található
Az Eb hivatalos Facebook-oldala: itt található
Jegyértékesítés az Eb-re: ezen a felületen

Ajánlott videó

Olvasói sztorik