Nagyvilág

Tízezrek rohamoznák meg Loch Nesst, hogy megkeressék a szörnyet

Mint azt korábban a 24.hu is megírta, mostanáig több mint 1,9 millió jeleztek vissza a Facebookon arra a szeptemberi eseményre, ami a Nevada államban található 51-es körzet lerohanását tűzte ki célul. Mindeközben elkezdtek egy hasonló eseményt szervezni Európában is, csak ott a Loch Ness-i szörny felkutatása lenne a feladat, írja a New York Times.

A skóciai rendezvényre mindenkit várnak, aki szeretné végre megtalálni a Loch Ness-i tóban élő állítólagos szörnyet, hogy ezzel véget vessenek az évszázados rejtélynek.

Nessie nem rejtőzhet el mindannyiunk elől

– olvasható az esemény leírásában.

Mivel mostanáig már 24 ezren jelezték, hogy bekapcsolódnak a szörnykeresésbe, és további 48 ezer ember érdeklődik a szeptember 21-i esemény után, a Royal National Lifeboat Institution nevű, vízimentéssel foglalkozó jótékonysági szervezet közleményt adott, melyben jelezte, hogy semmi szükség lerohanni a tavat, hiszen az év 365 napján nyitva áll a látogatók számára.

A Loch Ness kevésbé tűnik veszélyes küldetésnek, mint az 51-es körzet megszállása, mert az amerikai hadsereg nem avatkozhat be, de itt magunknak okozhatunk problémát

– írták.

Figyelmeztettek, hogy a tó rendkívül mély és hideg, az időjárás pedig sokszor kiszámíthatatlan. Ha a kíváncsiskodók bajba jutnak, akkor a vízimentőknek nem lesz elég helyük a csónakjaikban, hogy tömegesen mentsék ki az embereket a vízből.

A tó egyébként 230 méter mély, ami a Big Ben magasságának kétszerese. A víz átlaghőmérséklete 5 Celsius-fok körüli, vihar esetén pedig akár négyméteres hullámok is kialakulhatnak a tavon, tették hozzá a közleményben.

A Skót Természetvédelmi Ügynökség (Scottish Natural Heritage, azaz SNH) egyébként tavaly egy részben komoly, részben viccnek szánt gyakorlati kódexet készített arra az esetre, ha valaha sikerül megtalálni az élőlényt.

Kiemelt kép: Silvia Kusidlo/dpa/Europress

Ajánlott videó

Olvasói sztorik