Szórakozás

Az 51-es körzet lerohanását megtervező srác most már inkább annak örülne, ha fesztiválozna a 1,9 millió kíváncsiskodó

A Facebook-esemény szervezőjénél még nem kopogtatott Mulder és Scully, viszont aggasztónak tartja, hogy néhányan mennyire komolyan veszik a viccét.

Mint ismeretes, egy Facebook-esemény tartja lázban az amerikaiakat, ugyanis több mint 1,9 millióan visszajeleztek már arra a szeptemberi eseményre, ami a Nevada államban található 51-es körzet lerohanását tűzte ki célul.

Azóta több dolog történt az ügyben:

  • az amerikai légierő szólt, hogy ez elég rossz ötlet, mert mindenkit lelőnek, aki a bázisra akar bejutni,
  • megkérdeztük Pataky Attilát, mi az ő véleménye a dologról – szerinte még tízmillió embernek kellene csatlakoznia ehhez.

Most végre megszólalt a diák Matty Roberts, aki létrehozta az eseményt:

Légyszi, ne csináljátok! Nem akarom, hogy bárki is megsérüljön emiatt. Nem sok valóságalapja volt az egésznek, mikor kitaláltam. Szeretnék valami jópofa dolgot csinálni ott, és most már egy rakás emberünk van hozzá, de azért rossz lenne, ha ebből bárkinek gondja származna. Néhány ember eléggé komolyan veszi ezt az egészet, ami szerintem aggasztó. Kaptam sok üzenetet emberektől, akik azt írták, »Meghalnék az igazságért, szóval törjünk be!«. Én meg csak azt hajtogattam a monitor előtt, hogy »Ó, istenem!«. Jobban örülnék, ha az egész átmenne valami fesztivál-szerűségbe. Kellenének előadók is, persze! Írtak is páran, hogy jönnének a bandájukkal

magyaráza az egyetemi hallgató, aki elmondta, az FBI még nem kopogtatott nála:

Azt hittem, az FBI két perc múlva kopogtatni fog az ajtómon, de nem jöttek, nem írtak, nem kerestek semmilyen módon. Ez egyébként tök érdekes.

Kiemelt kép: Christopher Morris/Corbis via Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik