Tech

Rangsorolja a barátainkat a Facebook

A Facebook megint ki akarja találni, hogy mit szeretnénk látni inkább a hírfolyamban – most éppen korábban kitöltött kérdőívek alapján dönti majd el, hogy kik a kedvenc ismerőseink, akiknek a posztjait előre sorolja majd, míg a többiekét hátrébb. Az előre sorolt posztok között lesznek a családtagokéi és a közeli barátokéi, valamint az általunk követett oldalakon megjelenő hírek és videók. A Facebook blogja szerint ez jelentős változás lesz, és a felhasználói élményt fogja javítani, nem pedig az oldalon töltött időt akarja tovább növelni.

Fotó: iStock

A szóban forgó kérdőíveken a felhasználóknak meg kellett adniuk, mely barátaikhoz érzik magukat a legközelebb. Mindehhez még hozzájön az, hogy valaki kit lájkol a legtöbbet, kivel beszél a legtöbbet, hányszor osztja tovább az általa megosztott kontenteket, és hány közös barátjuk van. Sőt, azt is figyelembe veszik, hogy kikkel kommentelünk ugyanazokra a tartalmakra, és hányszor csekkolunk be ugyanarról a helyről.

A közösségi oldal szerint ezzel tökéletesen meg lehet állapítani, hogy kinek a posztjait szeretnénk látni leghamarabb.

Az újítás nem egy konstans állapotot hoz majd, az algoritmus folyamatosan változik és tanul aszerint, hogy éppen kivel vagyunk közelebbi kapcsolatban a közösségi oldalon, és kivel kontaktálunk kevesebbet a korábban megjelölt emberek közül.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik