Foci

Luka Modricé az Aranylabda is

Az UEFA és a FIFA után a France Footballnál is ő lett az év legjobbja. Lionel Messi ezúttal még a dobogóra sem fért fel, ötödik lett. Megvan a történelem első női aranylabdása is.

Hétfőn, Párizsban adták át az Aranylabdát, amit a francia szaklap, a France Football ítél oda 1956 óta az év legjobbjának. 2010 és 2015 között a FIFA-val közös volt a díj, de most már három éve külön van a FIFA és az Aranylabda-díjazás.

Luka Modric számított a toronymagas esélyesnek, a Real Madriddal Bajnokok Ligáját nyert, a horvát válogatottal világbajnoki ezüstig menetelő középpályás korábban már az UEFA-nál és a FIFA-nál is a legjobb lett. Az elmúlt napokban már több olyan hír is kiszivárgott, hogy Modric kapja majd a díjat,

és ezek a pletykák igaznak bizonyultak: valóban a 33 éves horvát lett 2018 aranylabdása, minden egyéni díjat megnyert idén. Ezzel egyszersmind véget ért Lionel Messi és Cristiano Ronaldo uralma, 2007, Kaká győzelme óta az argentin és a portugál osztották le egymás közt az első helyet.

Ronaldónak ezúttal be kellett érnie a második hellyel, Antoine Griezmann lett a harmadik, Kylian Mbappé pedig a negyedik. Messi csak az ötödik lett, 2006 óta nem volt példa arra, hogy nem legyen ott legalább az első háromban. De a nagy szezont futó Mohamed Szalah is hatodikként zárt.

Az Olympique Lyon norvég csatára, Ada Hegerberg a történelem első női aranylabdása, ezt a díjat most adták át először ugyanis. A jelöltek között ott volt Marozsán Dzsenifer is, ő a harmadik lett.

Idén először adták át a legjobb U21-es játékosnak járó Kopa-trófeát is, ezt a francia válogatottal világbajnok Mbappé kapta.

Az Aranylabda-szavazás végeredménye

1. Luka Modric (horvát, Real Madrid)
2. Cristiano Ronaldo (portugál, Real Madrid/Juventus)
3. Antoine Griezmann (francia, Atlético Madrid)
4. Kylian Mbappé (francia, Paris Saint-Germain)
5. Lionel Messi (argentin, FC Barcelona)
6. Mohamed Szalah (egyiptomi, FC Liverpool)
7. Raphaël Varane (francia, Real Madrid)
8. Eden Hazard (belga, Chelsea)
9. Kevin De Bruyne (belga, Manchester City)
10. Harry Kane (angol, Tottenham Hotspur)
11. N’Golo Kanté (francia, Chelsea)
12. Neymar (brazil, Paris Saint-Germain)
13. Luis Suárez (uruguayi, FC Barcelona)
14. Thibaut Courtois (belga, Chelsea/Real Madrid)
15. Paul Pogba (francia, Manchester United)
16. Sergio Agüero (argentin, Manchester City)
17. Gareth Bale (walesi, Real Madrid) és Karim Benzema (francia, Real Madrid)
19. Ivan Rakitic (horvát, FC Barcelona) és Sergio Ramos (spanyol, Real Madrid)
22. Edinson Cavani (uruguayi, Paris Saint-Germain), Sadio Mané (szenegáli, FC Liverpool) és Marcelo (brazil, Real Madrid)
25. Alisson Becker (brazil, AS Roma/FC Liverpool), Mario Mandzukic (horvát, Juventus) és Jan Oblak (szlovén, Atlético Madrid)
28. Diego Godín (uruguayi, Atlético Madrid)
29. Hugo Lloris (francia, Tottenham) és Isco (spanyol, Real Madrid)

Nyitókép: FRANCK FIFE / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik