Tech

Titkos játék van a Google keresőben, mutatjuk, hogy hívhatja elő

Szemfüles felhasználók szúrták ki, hogy a Google keresőjének asztali böngészős változatában egy szöveges kalandjáték bújik meg, amit speciális módon lehet előhívni. A régi időkben hatalmas sikerük volt az ilyen szöveges programoknak, amikben mindössze betűk, számok és szimbólumok vezérelték el a játékosokat a végcélig. A Google elrejtett játékában a cég nevének betűit kell összegyűjteni.

Aki nem játszott volna még hasonlóval: a karaktert szöveges parancsok beírásával „irányíthatjuk” a történetben, miközben feladványokat kell megoldanunk. Természetesen mindehhez angol tudás is szükséges, igaz, parancsok terén elég csak az irányokat megadni, és a „grab” (megfog), vagy a „use” (használ) utasításokat használni.

Így hívhatjuk elő:

  1. Először is győződjünk meg arról, hogy Chrome, Firefox, vagy Edge böngészőt használunk, Safariban ugyanis nem működik a trükk.
  2. A Google-ben keressünk rá a „text adventure” kifejezésre.
  3. A keresési találatok közül ne kattintsunk rá semmire, hanem a lap fehér területén valahol hívjuk elő jobb gombbal az Inspect Element (Vizsgálat) funkciót. Ezt egyszerűbben a Ctrl + Shift + I billentyűkombinációval is megtehetjük. (Macen: Cmd + Option + I )
  4. A fejlesztői felületen válasszuk ki a Console fület, ahol egy „Would you like to play a game?” kérdést kell látnunk. Ha a Yes szót gépeljük be, már bele is vethetjük magunkat a kalandba!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik