Tech

Rengeteg újítás jött a Google keresőjébe

Már 20 éve, hogy a Google bemutatta keresőmotorját, ami azóta nemcsak a web, de a felhasználók mindennapjainak is szerves részét képezi. Ez alkalomból a cég olyan új fejlesztéseket vezetett be legfontosabb szolgáltatásába, amik a mesterséges intelligencia lehetőségeit aknázzák ki. A kereső mostantól még személyre szabottabb élményt kínál, de az algoritmusok egyben abban is segítenek, hogy relevánsabb tartalmakat ássanak elő a netezőnek, a változásokat a böngészős google.com-on, illetve a mobilappban is megkapjuk.

Az egyik nagy újdonság az aktivitási kártyák (Activity Card), amiket a keresési találatok mellett egy vékony kis csík jelez. Ha a kijelzőn suhintással előhívjuk a kártyát, olyan korábbi keresési előzményeket látunk, amik kapcsolódnak adott témához.

Kollekciókba rendezhetjük a kereséseket – fotó: Google

A Collections eszköz segítségével végre a kereséseket is rendezhetjük és átláthatóbbá tehetjük, a Pinteresthez hasonlóan különféle táblákat állíthatunk össze tematikákhoz, amikhez a különféle kulcsszavakat rendelhetjük, ezeket később így egyszerűbb lesz elérni.

A mobilos felhasználókhoz hamarosan megérkezik a Discover, azaz felfedezés hírfolyam is, ami a netező érdeklődési köreihez igazodva ajánl új kereséseket, de a mesterséges intelligencia a képekhez és videókhoz is hozzányúl. Az adott kulcsszóhoz kapcsolódó videókból például egy rövid ajánlóklipet is összevág a Google algoritmusa, a képtalálatok pedig az ígéretek szerint relevánsabbá válnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik