Sport

Babos Tímea Fucsovics mellé állt a Magyar Tenisz Szövetséggel szemben

Az a faramuci helyzet állt elő, hogy Magyarország két legjobb, legsikeresebb teniszezője harcot indított a magyar teniszért/a Magyar Tenisz Szövetség ellen. Fucsovics Márton a Facebookon ment neki a szervezetnek, mondván óriási a fejetlenség, nincs párbeszéd, a kapitánnyal, Köves Gáborral pedig nincs meg az összhang.

A szövetség hivatalos közleményben, a szakember pedig a Nemzeti Sportnak reagált a levélre. Előbbi szerint a posztban leírtak nem fedik a valóságot, Köves pedig azt mondja, neki nem jelezte Fucsovics, hogy problémája lenne vele.

Kinek csavar, kinek előre várt második lépés, de a vitába beszállt a páros-világranglistát vezető, Grand Slam-győztes Babos Tímea is, aki a Facebookon állt ki teniszezőtársa mellett.

A Fucsovics mellett ugyancsak a US Open-főtáblára készülő 25 éves teniszező rövid posztjában kijelenti, hogy a szövetség nem becsüli meg a játékosait, és reméli, hogy változni fog a versenyzők irányába tanúsított méltatlan hozzállása.

Babos bejegyzését változtatás nélkül közöljük.

A teljes poszt

Bár sok fontos feladatom van a közelgő US Open előtt, mégsem mehetek el szó nélkül Fucsovics Marci tegnapi bejegyzése mellett. Mivel én már hat (igen, jól olvastátok, HAT) éve törekszem -eredménytelenül- egy konstruktív, hosszú távú kapcsolat kialakítására a Magyar Tenisz Szövetséggel, ezért szomorúan bár, de meg kell állapítanom, hogy nemcsak, hogy megértem, hanem támogatom Marcit és csapatát.

 

Őszintén mondhatom, hogy én mindig is becsülettel és büszkén képviseltem a hazámat a különböző világversenyeken és látva azt, hogy más, hozzánk hasonlóan nem kimondottan tenisz nagyhatalmak, mennyire megbecsülik a játékosaikat, különösen fájó a Szövetség hozzáállása.

 

Én természetesen továbbra is azon leszek, hogy öregbítsem Magyarország hírnevét a világban, és csak remélni tudom, hogy a Magyar Tenisz Szövetség is változtat az őket évek óta jellemző, ránk nézve abszolút méltatlan hozzáállásán. Bízom abban, hogy ha megkapjuk a minket megillető erkölcsi támogatást és tiszteletet, még nagyobb sikerekkel örvendeztethetjük meg a teniszrajongókat.

 

Hajrá magyarok!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik