Foci

Zinédine Zidane távozik a Real Madrid kispadjáról

A Real Madrid francia menedzsere, Zinédine Zidane és a klub elnöke, Florentino Perez váratlanul sajtótájékozatót hívott össze csütörtök délelőttre a csapat edzőközpontjában.

Az előzetes hírek szerint a távozását belengető Gareth Bale és Cristiano Ronaldo helyzete lett volna a téma, ám végül maga a vezetőedző jelentette be, hogy lemond.

Úgy döntöttem, hogy nem folytatom a Real Madrid vezetőedzőjeként. Nagyon fura ez a helyzet, de azt érzem, egy új hanggal, egy új mentalitással, filozófiával a csapat többet nyerhet

– indokolt a 45 éves szakember. Elmondta, beszélt már csapatkapitányával, Sergio Ramosszal, aki mindenben támogatta edzőjét.

Már meg is vannak a jelöltek Zidane helyére
A Real Madrid francia vezetőedzője csütörtökön váratlanul lemondott a posztjáról.

Természetesen szó volt Ronaldóról és Bale-ről is, hogy esetleg van a döntésének köze a két játékoshoz, de ezt kategorikusan cáfolta, illetve több kérdést is kapott a távozó menedzser a kimerültségéről, de Zidane végig hárított, mondván egyszerűen csak neki és a klubnak is változásra, friss levegőre van szüksége.

Azt éreztem, hogy ezt a szakaszt most le kellett zárnom. Vannak helyzetek, amikor tudnod kell megálljt parancsolni. Nekem most jött el az idő.

Florentino Perez azt mondta, a Bajnokok Ligája-győzelem után sokkolja ez a helyzet. Hozzátette, pontosan tudja a francia, hogy mennyire becsüli és szereti őt, és nehéz elengednie.

Meg akartam győzni, hogy gondolja meg magát, de kudarcot vallottam. Nagyon köszönjük neki az elmúlt éveket, mindent megtestesített, amit mit Madridizmusnak nevezünk. Nem örökre köszönünk el, nagyon szeretném, ha egyszer visszatérne még ide

– jelentette ki az elnök. Az élő közvetítésben pontosan látszik, hogy Perez valóban sokkban van.

A játékosként és edzőként is mindent megnyerő Zidane 2016 telén vette át a Real Madridot a bukdácsoló Rafa Beníteztől, majd nem egész két és fél év alatt három Bajnokok Ligája-győzelmet és egy bajnoki címet nyert. Regnálása alatt 149 meccsen ült a kispadon, a mérlege egészen parádés: 104 győzelem, 29 döntetlen és 16 vereség. Ez alatt az időszak alatt 393 gólt szerzett a csapata, és mindössze 160 gólt kapott.

Még a Bajnokok Ligája-döntő előtt írtunk egy elemzést arról, hogy milyen edző az akkor még csak kétszeres BL-győztes Zinédine Zidane.

BL-döntő: Zidane semmit nem tud, csak nyerni
Az előttünk álló szombat este egyik legnagyobb kérdése: lehet-e korszakos edző Zinédine Zidane-ból?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik