Mobil

A Google kitalálta, mivel csalná át az iPhone-osokat Androidra

Már csak hónapokra vagyunk a Google nagy szoftveres bejelentéseitől, amikre rendszerint az éves I/O nevű konferencián kerül sor. Az elmúlt években ezen az eseményen leplezték le a legújabb Android verziókat, valószínűleg most sem lesz másként.

Az eddig „Android P” néven emlegetett, éppen fejlesztés alatt álló főverzióval kapcsolatban azt írja a Bloomberg belsős forrásokra hivatkozva, hogy a rendszert „Pistachio Ice Cream” azaz „pisztáciafagyi” kódnéven fejlesztik, és bár ez illik a desszertes vonulatba, végül akár teljesen más néven adhatják ki.

Az információk szerint ennél is érdekesebb az, hogy az Android P többféle egyedi kijelzőtípust támogat majd. A jelenlegi verzióikkal nehézkesebb a rendszer adaptálása, ha valaki olyan szokatlan külsejű eszközzel áll elő, mint mondjuk a ZTE Axon M-je, vagy az Essential Phone.

PISZTÁCIAFAGYI? Forrás: AFP

Várható, hogy idén egyre több androidos mobilgyártó rukkol elő olyan eszközökkel, amik az iPhone X felülről benyúló kameraszigetét, az úgynevezett „notch” nevű kijelzőkivágást másolják. Az androidos támogatásnak köszönhetően a többi márka is egyszerűbben építhetne be a FaceID-hez hasonló, sok-sok érzékelőn és kamerán alapuló arcfelismeréses rendszert.

A P kezelőfelülete ráadásul „drámaian új külsőt” kaphat az informátorok szerint, ami még vonzóbbá teheti a platformot az iPhone-tulajdonosok számára, az új stílusnyelvet „Material Design 2”-ként emlegetik. Ez egyben annak a nagyobb törekvésnek a része, hogy még több felhasználót húzzanak át az Apple-től.

Emellett még mélyebben a rendszerbe integrálhatják a Google Assistant virtuális segédet, aminek köszönhetően a külsős fejlesztők saját alkalmazásaikba is könnyen beépíthetik a szoftvert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik