Mobil

Erről a trükkről minden androidosnak tudnia kell

Számos megoldás van arra, hogy androidos mobilunk teljesítményén gyorsítsunk kicsit. Nyilvánvaló, hogy első lépésként töröljük a felesleges szemetet és nem használt alkalmazásokat, néhanapján pedig újraindítjuk a készüléket. A rendszerben azonban megbújik pár olyan rejtett beállítás is, amelyekről nem minden felhasználó ismer. Mutatunk egyet, ami igazából egyfajta placebo: nem lesz tőle gyorsabb maga a telefon, de lerövidíti a vizuális effektek és animációk idejét, amivel szemmel láthatóan megkönnyíti az ember életét.

(Persze aki nagyon szemét akar lenni, az meg is szívathatja vele valamelyik ismerősét, de erre természetesen nem mi hívtuk fel a figyelmet.)

Forrás: 24.hu

Hogyan buheráljunk?

  1. Nyissuk meg a telefon Beállításait, Android 8.0 és annál frissebb esetében a Rendszert.
  2. Keressük meg A telefonról menüpontot, ez alatt pedig a Build-számot.
  3. Bökjünk rá egymás után hétszer: észre fogjuk venni, hogy az utolsó tappolásoknál előbukkan egy üzenet, miszerint még párat kell nyomunk ahhoz, hogy bekapcsoljuk a fejlesztői lehetőségeket.
  4. Ha ezzel megvolnánk, lépjünk vissza a beállítások közé, ahol már látjuk a Fejlesztői lehetőségek opciót is. (Ez számtalan olyan beállítást tartalmaz, amire egy átlagfelhasználónak nincs szüksége.)
  5. Keressük meg a Kirajzolás szekció alatt ezt a három értéket: Ablakanimáció mérete, Áttűnési animáció mérete, Animáció sebessége. Alapesetben az „1x”-et látjuk megadva. Változtassuk meg mindegyik értéket „.5x”-re, ami felére fogja csökkenti az időt, amit a kezelőfelület animációi rabolnak el az életünkből.

Mik is ezek az értékek?

Az ablakanimáció az appok ablakainak megnyitásához és bezárásához szükséges időt befolyásolja, az áttűnési animáció az appok közti váltás idejét, az animáció sebessége pedig minden apróbb alkalmazáson belüli mozgásra, például a menük és gombok effektjeire érvényes.

 + Tipp: Nem csak gyorsítani, de lassítani is lehet az áttűnéseket. Legfeljebb tízszeresére növelhetjük ezt az időt, ami persze idegőrlően lassúvá tesz mindent, ezzel például remekül megszívathatjuk azt, akinek ilyen borzalmas élményt kívánunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik