Sport téli olimpia 2018

Nem állnak jól a magyarok kombinációban

Az elmúlt két nap viharos időjárása után valamelyest melegedett a levegő és a szél is alábbhagyott, így a férfi lesiklás és a női óriás-műlesiklás elhalasztását követően végre megrendezhették az első alpesi számot, amelyre foghíjas lelátók előtt került sor.

A német Thomas Dressen vezet a lesiklást követően a férfi alpesi sízők kombinációs számában, de valószínűség a francia Alexis Pinturault és az osztrák Marcel Hirscher között dől el az aranyérem. A 65 fős mezőnyben a két magyar induló közül Samsal Dalibor 60., Kékesi Márton pedig 62. a műlesiklás előtt.

Az első kilenc helyen természetesen a gyors számok specialistái végeztek, a szlalomosok közül Pinturault volt a legjobb a maga 10. pozíciójával, de 1.04 másodperces hátránya kezelhetőnek tűnik a műlesiklás során. Legnagyobb ellenfele a 12. helyen álló Hirscher lehet, akivel szemben 28 század az előnye.

A magyarok közül elsőként a horvát születésű Samsal indult el az 1370 méter magasan lévő rajtból. A szlalomspecialista óvatos menetet produkált, de Kékesi Márton se engedte annyira a léceit, ráadásul a cél előtti ugratónál kissé meg is billent a levegőben. Előbbi közel hat, utóbbi majdnem hét másodperccel maradt el a legjobbtól.

Az edzésen nyolc másodperccel maradtam el az elsőtől, szóval sikerült javítanom

– mondta Kékesi, aki hozzátette, műlesiklásban nagyon sok pozíciót szeretne javítani, mivel a szlalompálya egyrészt technikás, másrészt rendkívül jeges, így szerinte nagyon sokan kiesnek majd a lesikló specialisták közül.

Alpesi sí, férfi kombináció, állás a lesiklás után:

1. Thomas Dressen (Németország) 1:19.24 perc
2. Aksel Lund Svindal (Norvégia) 1:19.31
3. Matthias Mayer (Ausztria) 1:19.37
…60. Samsal Dalibor 1:25.17
…62. Kékesi Márton 1:26.08

Fotó: AFP / JAVIER SORIANO

Ajánlott videó

Olvasói sztorik