Tech

Már létezik a Black Mirror halálos robotkutyája

2017. december 29-én került fel a Netflixre a Black Mirror negyedik évada, a sorozaté, ami legtöbbször meglehetősen pesszimista képet fest a technológia vezérelt jövőnkről. A friss évad egyik epizódja a Metalhead, amiben minden korábbinál kétségbe ejtőbben mutatja be, hogy merre halad a világunk, és az egyik főszereplője egy gépkutya, ami kíméletlenül vadászik az emberekre.

A Black Mirror-ról sokszor olvasni, hogy az egyes epizódokban látható disztópiák egyáltalán nem elképzelhetetlenek, és ha valakinek esetleg rossz álmai voltak a már említett robotkutyától, annak nem ajánljuk az alábbi videót, ugyanis egy kísértetiesen hasonlító szerkezet látható benne.

A Ghost Robotics által fejlesztett négylábú robot (Ghost Minitaur) ugyan nem olyan fejlett, mint a képernyőn látható – jövőbeni – társa, legalábbis a mesterséges intelligenciáját tekintve semmiképp, de amire képes, az a Black Mirror ismeretében már egészen ijesztő tud lenni. Gond nélkül menetel, ugrál, megmássza a kerítést és a lépcsőt, sőt még a kilincs sem jelent akadályt neki.

A Philadelphiában székelő Ghost Robotics fejlesztése ráadásul egyáltalán nem új darab, a négylábú szerkezet már 2016-ban is létezett, így nem lennénk meglepődve, ha a közkedvelt sorozat alkotói pont ezt a gépet látva kaptak volna ihletet a Metalhead című epizód megírásához és leforgatásához.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik