A kilenc fejezetből álló, „A Magyarok Asztala” címet viselő könyv a honfoglalástól napjainkig öleli fel a magyar gasztronómia és étkezési kultúra fejlődését. Italkultúránk c. fejezetében a Szentkirályi Ásványvíz is megjelenik, jelezvén mai gasztronómiai értékét.
„Nagyon örülök, hogy a Szentkirályi Ásványvíz a nemzetközi elismerések után kiemelt helyet kapott ebben a különleges, a magyar gasztronómia értékeit felsorakoztató kiadványban.” – mondta Balogh Levente, a Szentkirályi Ásványvíz Kft. ügyvezetője.
A kódex megemlékezik a magyar gasztronómia világhíres mestereiről, bemutatja a hazánkban élő 13 nemzetiség konyháját. Külön fejezet tekinti át, mit tett a magyar konyha a világ asztalára. Az eredeti szürkemarhabőr fedőlapú és arany feliratú kódexnek bőrkötésű, számozott és névre szóló kicsinyített változata mindössze háromezer példányban készült el, s az eredetijét a Parlamentben láthatja a nagyközönség.