A mindig érdekes témákat boncolgató videósorozat, a Great Big Story egyik legújabb epizódjában egy alig háromszáz lelkes kínai faluba, Nansanba látogathatunk el, hogy megnézzük, hogyan készül a tradicionális kínai tészták egyike, a ma már csak egyetlen faluban gyártott suo (= fonal).
A fakeretekre helyezett tészta szálait közel háromméteresre nyújtják, hogy azok fonalvékonyságúvá váljanak.
A Lin Fagan és felesége házában készített felvételek során megtudjuk, hogy a család a falu többi manufaktúrájához hasonlóan napi tizenhat órát tölt a suo gyártásával – immáron több, mint harminc éve.
Joggal tehetnénk fel a kérdést, hogy miért teszik ezt, a választ azonban jó eséllyel mind sejtjük: a kézzel készült tészta íze és állaga sokkal jobb, mint a gyárakból ontott, futószalagról érkező daraboknak.
Nem kizárt azonban, hogy a legalább háromszáz éve készített fonaltészta végnapjait éli, hiszen egyre nehezebb meggyőzni a következő generációt arról, hogy folytassák a hagyományt.