Egy dániai múzeumban vizsgált kakidarabot vizsgálva kutatók rájöttek, hogy egy a 17. században Aalborg városában élt püspöktől származhat a végtermék.
A maradványok arra utalnak, hogy a főpap étrendje többek között fügéből, szőlőből, hajdinából állt. Épp a hajdinából jutottak arra a következtetésre a tudósok, hogy
ugyanis ő Fyn szigetéről származik, ahol jellemző volt a gabonafélékhez sorolt (ám botanikailag a keserűfűfélék / Polygonaceae családjába tartozó!) növény fogyasztása, míg az aalborgiak leginkább sertés- és marhahúst, káposztát, valamint zabkását ettek a 17. században.
Minderről Jette Linaa, az Aarhus-i Moesgaard múzeum munkatársa számolt be a BBC-nek.
A leleteket még 1937-ben Aalborg központjában tárták fel; a püspöki palota latrinájában egy dobozt találtak, abban pedig egy törött üveget – ez tartalmazta többek között a kakidarabot is.
A tudósok előtt áll annak kiderítése, hogy – a családon és a szolgákon kívül – kik laktak még a főpap birtokán; emellett két további aalborgi kakit is vizsgálnak majd.