Tudomány

Újrahasznosítás orosz módra

A műanyag palackokat szelektíven ki kell dobni, igaz? Hát nem.

Az Адвокат Егоров (Jegorov ügyvéd) néven publikáló úriember kétségtelenül Oroszország MacGyvere – videói között találunk túlélési technikákat, kertészkedési tippeket, főzési tanácsokat és barkácsötleteket.

Leleményességét nehéz túlhangsúlyozni, zsenialitása viszont még úgy is átjön, hogy videóihoz mindeddig nem készült magyar felirat.

Az alábbi felvételen például egy egyszerű, de nagyszerű eszközzel alakítja át a műanyag palackot műanyag zsinórrá vagy szalaggá – beállítástól függően 1-10 mm vastagságban. Bemutatja azt is, hogy ő mire szokta használni a házilag készített damilt és arra is felhívja a figyelmet, hogy némi hő hatására a műanyag összehúzza magát, a madzag feszessé válik.

Ráadásul a palackból készült zsineg roppant strapabíró: pecaboton fogott már vele kétkilós halat, de az 1:10-nél látható tákolmány egy egész ember súlyát is kibírta.

A videó második felében arról is lerántja a leplet, hogy miként készült ez a zseniális eszköz.

Elvesztél a technika világában?

Bármilyen technikai jellegű kérdésed van, tedd fel és mi keresünk egy szakértőt, aki megválaszolja. Az összegyűjtött kérdésekből és a válaszokból természetesen cikket írunk, így mindenki okosabb lesz. A kérdésed a techkerdesek@24.hu címre várjuk!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik