Tudomány

Repülő kamera követi minden mozdulatunkat

Mintha egy videojátékba vagy akciófilmbe csöppentünk volna.

A francia fejlesztésű Hexo+ zseniális: automatikusan követi a film főszereplőjét, vagyis helikopter és külön operatőr felbérlése nélkül is készülhetnek légi felvételek látványos akciókról.

Az alábbi videóban snowboardozás és motokrosszozás segítségével mutatják be a termék képességeit, de tekintettel arra, hogy akár óránkénti 70 kilométeres sebességre is képes, szinte bármit meg tud örökíteni. Elég az okostelefonon beállítani, hogy milyen irányból és távolságból forgasson és már repül is az automata kamera.

A jelenlegi változat két jelentős hátránnyal bír: egyrészről az akksi negyed óránként töltést igényel, másrészről képtelen másra figyelni, mint a film főszereplőjére, vagyis meg sem próbál kitérni az esetleg útjába kerülő akadályok elől.

Persze akad egy harmadik negatívum is, az ára. Kamera nélkül 899 dollár, GoPro Hero3 White Edition HD kamerával 1099, míg Hero3+ Black Edition 4K kamerával 1299 dollárba kerül – magyarul 200, 250, illetve 300 ezer forintba.

Elvesztél a technika világában?

Bármilyen technikai jellegű kérdésed van, tedd fel és mi keresünk egy szakértőt, aki megválaszolja. Az összegyűjtött kérdésekből és a válaszokból természetesen cikket írunk, így mindenki okosabb lesz. A kérdésed a techkerdesek@24.hu címre várjuk!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik