Tech

Morcos kakit csináltak Trumpból az iPhone X-szel

Az eddigi legdrágább iPhone-ként számon tartott iPhone X nemrég gördült ki a boltok polcaira, és az első tesztek után érkeznek a különféle videók is arról, hogy szoftveres téren miket kínál a felhasználók számára.

A mobil egyik legnagyobb újítása a TrueDepth névre keresztelt, rendkívül finom érzékelők sokaságából álló kamerarendszer, ami egyben a FaceID nevű arcfelismerő alapját is adja, de rengeteg kreatív alkalmazást írhatnak rá a fejlesztők. Az Apple egyik ilyen húzószoftvere az Animoji, aminek lényege, hogy a felhasználó saját arckifejezéseiből készíthet hangulatjeleket.

Erre jó az iPhone X: Majka a majom, Curtis a malac
Az Animojival bárki arcából mozgó-beszélő emojit lehet varázsolni.

Sokan persze inkább másra használják és ezt nem is bánjuk. A Reddit mélyén és a YouTube-on már fellelhetők a legőrültebb videók, amik klasszikus dalok karaoke-verzióit készítik el az appal, mondjuk egy mosolygó kaki énekli el a Star Wars főcímdalát.

Talán még ennél is szórakoztatóbb, ha ominózus filmjelenetek kapnak frissítést pár emojival, mondjuk pár teljesen nem is odaillővel. Egészen újraértelmezi a látottakat, ha például Russel Crowe arca a Gladiátorban egy szomorú panda, de az se piskóta, amikor a Ponyvaregényben Samuel L. jackson egy dühös kutyus (hogy mi?), vagy a Scarface-ben játszó Al Pacino egy agresszív kismajommá változik.

A legnépszerűbb emoji talán a kaki (Poo), amit például Trump fejére is rátettek már, míg Hillary Clinton egy robotfejfedőt kapott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik