Tech

Tim Cook: Az Apple termékei nem csak a gazdagoknak készülnek

Most már tudjuk, hogy a tegnap este bemutatott jubileumi iPhone X valóban drága lesz: 379 990 forintos kezdőáron találjuk az Apple magyar oldalán, ettől még a legtöbb iPhone-felhasználó is kisebb szívrohamot kap.

Az Apple-vezér Tim Cook még a bemutató előtt adott interjút a Fortune Magazine-nak, amiben kitér többek közt arra is, hogy a cég megítélésekor sokan túlhangsúlyozzák a drága termékeiket. (Már ebből sejthető volt, hogy kedd este a valaha volt legdrágább iPhone-t mutatják be.)

„Sok olyan cég van, akik sokkal nagyobb árréssel dolgoznak. Mi a termékeink értékei szerint árazunk. És próbáljuk a legjobb termékeket készíteni. Ha átnézitek a termékvonalainkat, már 300 dollár alatt lehet venni ma iPadet. Vásárolhatsz iPhone-t is, attól függ, melyiket választod – ugyanilyen kategóriában.

Nem csak a gazdagoknak vannak. Egyértelmű, hogy nem lenne több mint egymilliárd termékünk használatban, ha csak a gazdagoknak készítenénk azokat.”

Cook természetesen azzal zárta az interjút, hogy hangsúlyozta: az Apple számára kiemelten fontos a felhasználók adatainak és magánszférájának védelme.

Bemutatkozott az új iPhone X teljes előlapot fedő kijelzővel
Az Apple bemutatta az iPhone 8 és 8 Plust, az iPhone X jubileumi csúcsmobilt, az Watch series 3 okosórát, illetve egy 4K HDR támogatással bíró Apple TV-t.

„Próbáljuk védeni az emberek magánszféráját, mivel egy olyan világban élünk, amiben a technológia sok mindenre képes, de sok dologra nem kéne, hogy legyen. Ezért nagyon próbáljuk megvédeni az emberek biztonságát, hogy a rossz dolgok egy részétől megóvjuk őket.” – mondta Cook.

És igaz is: biztonsági szakértők is megjegyezték, hogy az iPhone tízéves pályafutása alatt nem hallhattunk arról, hogy hatalmas mobilvírus-kampány tarolt volna végig az Apple mobiljain (ami az androidos készülékekről nem mondható el), és az Apple ezt nem is győzi hangsúlyozni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik