Tech

Őrület: új kaki emoji jöhet jövőre

Mindenki kedvenc emojija, az ikonikus vigyorgó kaki 2018-ban egy búsabb változatot kaphat.

Még nyár elején írtunk arról, hogy a különböző platformokon karaktereket egyesítő Unicode több tucat új hangulatjelet vezet be a Unicode 10.0-val. Ugyan még ezek sem jelentek meg, a szervezet már azon gondolkodik, hogy a 2018-ban érkező Unicode 11-ben milyen emojik legyenek.

A Unicode Konzorcium októberben fog dönteni a benyújtott ötletekkel kapcsolatban, jövő év elején pedig el is nevezik majd az elfogadott karaktereket. Eddig 67 új karakter vázlatát nyújtották be, amik közt van három szívecskével ellátott mosolygó fejecske, mosolygó arc particsákóval, mosolygó arc köpennyel, és a jól ismert mosolygó kaki emoji új formája, egy “szemöldökráncoló”, szomorú kaki.

Valószínűleg ez a legelvetemültebb mind közül, mivel főleg olyan kedvesebb figurák szerepelnek rajta kívül az ötletek listáján, mint a kenguru, a muffin, a láma, és a seprű karakterek. Itt mazsolázható végig az összes.

Mivel a Unicode 11 bevezetése még messze van, és ezek csak vázlatok, ezért természetesen sok minden változhat addig. Az viszont már biztos, hogy a 10-es verzióban lesz brokkoli, szöcske, és dinoszauruszok.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik