Tech

Megjöttek a vadiúj emojik az internetre!

Összesen 56 új hangulatjel érkezett, de ha figyelembe vesszük a nem és bőrszín szerinti variációkat, akkor 239 teljesen új emojiról beszélhetünk. A használatukra viszont egyelőre csak a Twitteren van lehetőség – aggódni persze nem kell, hamarosan ott lesznek minden nagyobb platformon.

Azt már egy ideje tudni lehet, hogy a Unicode, ami egységesíti a karaktereket a különböző platformokon, idénre több tucat új hangulatjelet ígért, de a felhasználók számára most először érhetők el az új emojik – igaz, egyelőre csak a Twitter webes felületén.

A minden platformon egységes emojikínálat a Unicode 10.0-val 56 teljesen új hangulatjellel bővül, de a változtatható bőrszíneknek és a váltogatható nemeknek köszönhetően összesen 239 különböző jellel bővült az eddig sem szűk felhozatal.

Forrás: emojipedia.org

Az 56 újonc között találhatunk olyan fejecskét, ami az ujját a szája elé téve jelzi, hogy halkabban, van káromkodós dühös fej, sárga arc, aminek felrobban az agya, de találhatunk csillagszemű változatot is. Ezen felül érkeztek olyan fontos jelek, mint a brokkoli, a szöcske, végre van Gandalfra hajazó varázsló, jópofa tündér, zombi és vámpír is.

A legnagyobb kedvencünk pedig a két új dinós emoji: a T-Rex és a Sauropod, de van végre zsiráf, zebra és süni is. A teljes lista egyébként ide kattintva mazsolázható végig.

Hogy a többi platformra mikor érkeznek meg az új hangulatjelek, azt még nem tudni biztosan, de a Facebook jelezte, hogy az új emojik még idén bekerülnek a rendszerükbe, a Google Android O operációs rendszerében már alapból benne lesznek a jelek (tehát a hagyományos rendszerre is várható a bővített kínálat), és szinte biztos, hogy az Apple is az új készlettel fogja elérhetővé tenni az iOS 11-et.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik