Tech

Úgy nő a Facebook bevétele, mintha nem lenne holnap

A Facebook időről időre közzéteszi adatait, amikből kiderül, miért ez a világ vezető közösségi média platformja. A legutóbbi adatok is növekedést mutatnak mind a bevétel, mind a profit tekintetében.

76 millióval nőtt a Facebook havi aktív felhasználóinak száma, így a legfrissebb adatok szerint már összesen 1,79 milliárdan használják az oldalt. Ez hatalmas növekedésnek számít, főleg úgy, hogy sokan feltételezték, hogy hamarosan eléri a tetőpontot.

Idén összesen 134 millióval nőtt a Facebook-felhasználók száma.

A napi szinten aktív felhasználók száma is nőtt: 1,18 milliárd ember használja a Facebookot legalább napi egyszer, ebből 1,09 milliárd mobilon is. Rengetegen vannak, akik csak mobilról nyitják meg a Facebookot, már ennek a csoportnak a létszáma is átlépte az egymilliárdot.

A statisztikákból az is kiderül, hogy nem csak, hogy egyre többen vannak a felhasználók, hanem ráadásul egyre aktívabbak is az oldalon: közel 66 százalékuk legalább egyszer bejelentkezik naponta.

Ilyen adatok mellett nem csoda, hogy a bevétel is növekedett: július elejétől szeptember végéig több mint hétmilliárd dollár lett, ami 56 százalékos emelkedésnek felel meg. A profit egy év alatt 166 százalékkal emelkedett, tavaly még “csak” 896 millió dollár volt, idén viszont már 2,37 milliárd.

(Socialmediatoday)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik