Tech

Fontos újítás kerül a Monopoly játékokba

Rossz hírünk van azoknak, akik csak azért voltak Monopoly rajongók, mert ők lehettek a bankosok, és néha maguknak csúsztathattak néhány bankjegyet.

Sokunk egyik kedvenc játéka a Monopoly, és rengetegen ismerjük az érzést, amikor zsinórban sokadjára lépünk egy másik játékos mezőjére, és fizetünk, mint a katonatiszt, ő meg úgy vigyorog, mintha éppen akkor szakadt volna rá a nemzeti bank. A Monopoly jó, szórakoztató, és együtt mulathat az egész család… legalábbis azután, hogy nagy nehezen kiveszekedték magukat azon, hogy ki legyen a bankos. Ám ebből többé nem lesz perpatvar, mert az ismert társasjáték megújul, olyannyira, hogy már pénz sem lesz benne.

Legalábbis nem az eddig ismert formában, hiszen a papírpénz annyira múlt század, hogy ideje volt betoppanni az új évezredbe. A Hasbro ugyanis bemutatta a Monopoly Ultimate Banking Game kiadást, melyből száműzték a készpénzt, és a helyét átvették a bankkártyák, melyekkel fizethetünk és vásárolhatunk. Mindez úgy történik, hogy a maximum négy játékos mindegyike kap egy ATM kártyát, mellyel minden szükséges pénzügyi tranzakciót lebonyolíthatnak úgy, hogy a kártyát egy terminálban lehúzzák. Egyszerű, mint a facsipesz.

Habár ez a legnagyobb dobás, ennyiben nem merülnek ki az újdonságok, mivel új szerencsekártyák is kerülnek a játékba, alkalmazkodva az elmúlt évek pénzügyi jelenségeihez, így megtörténhet, hogy összeomlik a piac, és akinek addig szaladt a szekér, hirtelen koldusbotra jut, vagy legalábbis elveszti a tőkéje jelentős részét. A megújult Monopoly az idei év őszén kerül a boltokba, 24,99 dolláros áron, amiből tippelni sem szeretnénk, hogy idehaza mennyibe kerül majd. Talán majd a nemzeti Monopoy-boltokban kiderül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik