Tech

George Lucas 15 éve bujkál az internet elől

A Star Wars atyjnak nagyon nem tetszett a sok negatív vélemény, amelyek még a dicséreteket is elhalványították számára. Inkább kihátrált a világhálóról, és azóta se merészkedik vissza.

Nemsokára érkezik az új Star Wars mozi, és természetesen sok mindenkit érdekel, mit szól a folytatáshoz a franchise jogaival már nem rendelkező egykori ötletgazda, George Lucas. A The Washington Post cikkéből kiderül, hogy a filmguru (legalábbis az interjú néhány héttel ezelőtti elkészültekor) még nem látta az Ébredő Erőt, pedig bizonyára meglenne rá a lehetősége, hogy korábban megtekintse a nagyközönség számára még nem elérhető filmet. Viszont a riportban elhangzik még valami, amihez Lucas nem igazán közelít: ez az internet.

A cikk szerint az idős mágus az ezredforduló idején tudatosan döntött úgy, hogy elkerüli az internetet, ami ma is annyit jelent, hogy sem a Twittert, sem a Facebookot nem követi, de még e-mailezni sem szokott. Az ok egyszerű: Lucas megcsömörlött a trolloktól, és azoktól az önjelölt kritikusoktól, akik keresetlen szavakkal döngölték földbe őt vélt vagy valós hibái miatt.

Az “analóg száműzetés” akkor kezdődött, amikor 1999-ben megjelent az előzmény-trilógia első része, a Baljós Árnyak. Ez a film sok rajongónak okozott csalódást a gyermeteg ellenfelekkel és főszereplőkkel (naná, hogy itt rád nézünk, Jar-Jar). Bár Lucas néha elgondolkodott azon, hogy csatlakozik a modern világhoz, az eddigi legutolsó Indiana Jones filmről érkezett keresetlen kritikák híre is eljutott hozzá (mondjuk a “hűtőszekrényben túlélni az atomrobbanást” rész tényleg érdekes volt), így végül azóta sem érzett késztetést, hogy bármilyen internetes szolgáltatást használni kezdjen.

Úgy tűnik, a Mester tényleg nem 2015-ben, a Földön él, hanem réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban…

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik