Tech

Kilenc éve elsüllyedt holttestet találtak, pedig a Google eddig is látta

24.hu
24.hu

2015. 11. 16. 18:18

2006-ban eltűnt egy michigani férfi, akinek maradványait véletlenül találták meg: utólag kiderült, hogy évek óta felfedezhették volna az interneten.

A Kent megyei seriff hivatala szerint a napokban találták meg egy kilenc éve eltűnt férfi holttestét: Davie Lee Niles autójával együtt süllyedt egy halastóba, amely morbid módon egy ravatalozó mögötti telken található. Az algákkal benőtt gépjárművet egy karbantartó munkás vette észre a tetőről, amikor az intézmény ereszeire karácsonyi világítást szerelt fel. Brian Houseman csak a különleges látószögnek köszönhetően szúrta ki a furcsaságot a vízben, és amint megjegyezte, a partról tényleg nem lehetett volna kiszúrni a zavarosban.

Mindez egy szokványos rendőrségi hír lenne, ám amikor a kérdéses területet a rendőrségi jelentéshez egy Google Maps-ről vett műholdas képpel akarták illusztrálni, a hatóság emberei meglepve vették észre, hogy felülről tökéletesen kivehető a vízbe süllyedt autó alakja, ha valaki véletlenül ezt a környéket nézegette volna az interneten, azonnal megtalálhatta volna.

Nem ez az első eset, hogy a Google térképein furcsaságok bukkannak fel, akár bűnügyekhez kapcsolódóan is. Tavaly például az egyik műhold által készített kép nagyításán felismerhetővé vált egy kaliforniai országúton kidobott összevert, majd lelőtt férfi teste. Még több érdekességet rejtenek a Google 360 fokban fényképező autói által készített Utcakép felvételei, ezekből több helyen találhatók furcsa válogatások, például a 9-eyes.com is egy folyamatosan frissülő gyűjteménnyel rendelkezik a legmegdöbbentőbb képekből.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2012. június 14.
Zaid Naffa, Jordánia magyarországi tiszteletbeli konzulja (j) mond beszédet a Buddha-Bar Hotel Klotild Palace megnyitó ünnepségén. Mellette Orbán Viktor miniszterelnök (k) és Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter áll. Budapest új luxusszállodáját az Erzsébet híd pesti hídfőjénél lévő Klotild Palotában jordán üzletemberek cége, a Mellow Mood Group alakította ki.
MTI Fotó: Kollányi Péter
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.