Tech

A Facebook miatt lesz világhírű egy tanárnő

Milyen gyorsan terjed egy kép a közösségi oldalon?

Tudják, mi az a tartalom, amit mostanában a leglelkesebben osztogatnak a világ facebookozói?

Ez a kép:

tanarno
Fotó: Facebook

Ez a tanárnő, Erin Lee két kollégájával kitalálta, hogy végez egy kísérletet: feltölt egy fotót (igen, ezt a fentit) a Facebookra, hogy megmutassa tanítványainak, milyen utat jár be a kép.

A felirat mindössze ennyi: Egy tanár vagyok, aki megpróbálja bemutatni az osztályának, milyen milyen gyorsan terjed egy üzenet a Facebookon. Kérem, lájkolják, osszák meg, és komment gyanánt írják be, hogy melyik településen élnek (azaz hol vannak, amikor látják ezt a fotót).

A kép szeptember 8-án került fel a közösségi oldalra, jelen pillanatban mindössze 78 like-nál, viszont több mint 1 millió megosztásnál jár.

Az amerikai tanárnő vélhetően ugyanarra az eredményre jut, mint angol kolléganője, Sammy Roo, akiről még februárban írtunk. A boltoni pedagógus azt akarta bebizonyítani a facebookozásban járatlan diákjainak, hogy egy-egy fotó valójában mennyire nem privát.

A fotó megjárta Lengyelországot és Izraelt, Brazíliát és Írországot, Ausztráliát és az Egyesült Államokat. A tanár szerint a kísérlet remélhetőleg hozzájárult ahhoz, hogy a diákok kicsit óvatosabban bánjanak a képfeltöltéssel, és ne pakoljanak fel mindent ész nélkül a Facebookra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik