Tech

Soha nem látott szuperéles fényképek

A legújabb objektív molekuláris szinten csökkenti a kromatikus aberrációt, és a kék fény megtörő képességének köszönhetően élesebb képeket garantál.

A Canon ma reggel bemutatta a profi fotósok által várva várt EF 35mm f/1.4L II USM objektívet. A legendás EF 35mm f/1.4L USM utódjaként megjelent új, széles látószögű L-sorozatú objektívben a világon elsőként található meg a Canon új fejlesztésű Blue Spectrum Refractive optikai eleme (BR optika), ami a gyártó ígérete szenzációs képminőséget garantál bármilyen téma esetén, a hírközléstől a sporton át egészen az esküvőkig.

 

A BR optika a Canon által kifejlesztett, a lencséhez szerves anyagot használó olyan technológia, amely molekuláris szinten csökkenti a kromatikus aberrációt, és a kék fény megtörő képességének köszönhetően élesebb képeket is garantál. Az újdonság az objektív egyik összetett elemébe van beépítve. A Canon már ismert strapabíró objektív-bevonataival együtt, mint például az SWC (Subwavelength Structure Coating) az EF 35mm f/1.4L II USM még jobb kontrasztú képeket ígér, valamint minimumra csökkenti a szellemképet és a becsillanást.

 

A profi fotósok visszajelzései alapján tervezett objektív dokumentarista hangulatú képek készítéséhez is tökéletes választás lehet fotóriporterek, sport- és eskövőfotósok számára egyaránt. A háttér elhomályosítása és a nagyszerű portrék készítése érdekében az f/1,4-es, kilenclamellás blendével egyszerűen szabályozható a mélységélesség, s a romló fényviszonyok sem jelentenek akadályt a fényképezéshez. Az EF 35mm f/1.4L II USM-nél gyűrűs ultrahangos motor hajtja a villámgyors és szinte hangtalan autofókuszt. A teljes idejű manuális fókuszgyűrű lehetővé teszi a valós idejű finombeállításokat akár állóképről, akár filmkészítésről van szó. A 80 milliméteres átmérőjű és 106 milliméter hosszú objektív 760 grammot nyom a mérlegen és 72 milliméteres szűrők applikálhatók rá. A 28 centiméteres minimális közelpontú újdonság ára 1799 dollár (495 ezer forint) – a forgalmazás októberben kezdődik meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik