Tech

CES 2015: minden korábbi rekord megdőlt

Las Vegasban az elmúlt napokban hatalmas tömegek csekkolták le a technológiai iparág legfrissebb fejlesztéseit.

Az elmúlt időkben hozzászokhattunk már ahhoz, hogy az új esztendő első napjaiban a világ kütyürajongó társadalma Las Vegasra figyel, ugyanis minden évben az itt megrendezett CES (Consumer Electronics Show) nyitja meg a tech szakkiállítások sorát. Nem volt ez másképp idén sem, amikor is a rendezvény január 6. és 9. között várta az érdeklődőket.

A CES 2015 keretein belül leleplezett újdonságokról az elmúlt napokban részletesen beszámoltunk, most pedig megérkeztek a kiállítás statisztikai adatai. Ezekből kiderül, hogy az idei kiállítást minden korábbinál többen, mintegy 170 ezren tekintették meg a helyszínen – összehasonlításképp, tavaly 160 ezren látogattak el a CES-re, 2009-ben pedig a gazdasági válság tombolása miatt mindössze 130 ezet vendéget fogadtak a kiállításon.

Az idei 170 ezer látogatóból több mint 45 ezren érkeztek az Egyesült Államokon kívülről – a több mint 200 ezer négyzetméternyi kiállítási területen mintegy 3600 cég képviseltete magát. A következő esztendőben, 2016-ban egyébként ugyancsak január 6. és 9. között rendezik majd meg a CES-t, addig persze idén lesz még többek közt MWC, CeBIT, Computex és persze IFA is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik