Tech

Elkészült álmaink tabletje

Ebben a vadonatúj táblagépben minden alkatrészből a lehető legjobb landolt.

A Snapdragon 810 a Qualcomm eddig készült legnagyobb teljesítményű chipsete, mellyel most végre egy tabletben is találkozhatunk. A boltokat azonban egyelőre még felesleges megrohamozni, ugyanis a kanadai Intrinsyc által gyártott készülék egyelőre még csak egy kifejezetten a fejlesztőknek szánt referenciamodell, mely azonban előrevetítheti, hogy 2015-ben körülbelül milyen high-end tabletek fognak érkezni.

A 64 bites és nyolcmagos Snapdragon 810 chipset egy 10,1 colos képátlójú érintőkijelzőt hajt meg, mely nem kevesebb mint 4K Ultra HD felbontással, vagyis 3840×2160 pixellel rendelkezik, ily módon pedig a pixelsűrűsége eléri a 436 ppi-t, ami nemcsak tablet, hanem okostelefon vonatkozásban is igen komoly értéket jelent.

 

A RAM nem kevesebb mint 4 GB kapacitással bír, a 64 GB-os belsőmemória pedig microSD memóriakártyák révén bővíthető. Említést érdemel továbbá a 13 megapixeles felbontású és optikai képstabilizátoros hátsó kamera, melynek révén természetesen akár 4K videók is készíthetők, valamint a Full HD videófelvevős, 4 megapixeles és autofókuszos frontkamera. Az Android 5.0 (Lollipop) operációs rendszerű újdonság energiaellátásáról egy 7560 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik, ezenkívül pedig a nyolc (!) mikrofon, az USB 3.0-port, a HDMI-kimenet, illetve az ujjlenyomat szenzor, a hőmérő és a páratartalom mérő mellett sem mehetünk el szó nélkül. A decembertől kapható készülék ára 999 dollár (245 ezer forint).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik