Tech

James Bondnak tervezett okosórát az ASUS

A tajvani gyártó kifejezetten stílusos okos kütyüt mutatott be.

Ha valaki eddig azért nem vett magának okosórát, mert az bumfordi, esetleg “túlságosan tech”, akkor az ASUS-nál kopogtathat megoldásért. A ZenWatch ugyanis kinézetre olyan, mint amit a transzkontinentális repülők első osztályán vásárolnak előszeretettel az üzletemberek vagy kémfilmekben villogtatnak a csúcs-tikosügynökök.

Persze mindez még nem lenne elég a boldoguláshoz használható szoftver és megfelelő hardveres motor nélkül, de ezekkel sincs probléma. A ZenWatch a Google okosórás rendszerét, az Android Weart használja, amelyet az ASUS saját ZenUI felülete egészít ki. Az AMOLED kijelzőt lágyan ívelt, 2,5 hüvelykes Gorilla Glass 3 lappal fedték le, hogy sérülésektől és karcolásoktól is megvédhessük a 320×320 képpontos, 1,63 hüvelykes képátlójú kis megjelenítőt.

Alatta Snapdragon 400 rendszerchip dolgozik 1,2 gigahertzen, melyet fél gigabájtnyi RAM és 4 GB belső tárhely egészít ki. A hardvert körbefogó, prémiumérzetű fémkereten igényesen varrott olasz bőrszíjakat találunk, tehát szerencsére szó sincs testidegen vagy stílustalan anyaghasználatról.

A funkciók nagyjából a bevált okosórás receptet követik: távvezérelhetünk egyes telefonfunkciókat, és különféle értesítéseket nézhetünk meg. Természetesen “skinezhetjük” is az óra felületét különféle színű és kinézetű számlapokkal, de üzleti partnereket is elkápráztathatunk, amikor az órával vezérlünk egy céges prezentációt. Külön alkalmazás szolgál az egészséggel kapcsolatos funkciók (többek között pulzusmérés, lépésszámlálás, megtett távolság) összefogására.

Az USB-s bölcsővel tölthető óra valamelyest vízálló is, az IP55 szabvány mérsékelt por- és vízállóságot jelent, szóval búvárkodás és iszapbirkózás előtt azért ildomos levenni a ZenWatchot a csuklónkról. Árban emellett kifejezetten jól teljesít az eszköz, mivel októbertől 199 euróért lehet majd megrendelni.

Munkatársunk a berlini technológiai kiállítás, az IFA helyszínéről tudósít. A Technet további, friss IFA-híreiért kattintson ide, a kiállítás mobilos újdonságait pedig a Mobilporton gyűjtjük folyamatosan.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik