Tech

A felhasználók levelezésével babrál a Facebook

A közösségi oldal beállításai már megint a felhasználók megkérdezése vagy értesítése nélkül változnak.

Az e-mail utódaként jellemzett “új generációs levelezőszolgáltatást” a Facebook még 2010 végén mutatta be. Ez első körben abból állt, hogy minden felhasználónak járt egy @facebook.com végződésű e-mail cím, amire ha valaki üzenetet küldött, az automatikusan a facebookos postafiókjába érkezett.

A szolgáltatás népszerűségét mi sem jellemzi jobban, hogy Zuckerberg és csapata bő másfél évvel később megpróbálta kötelezővé tenni a használatát, mikor a felhasználók megkérdezése vagy értesítése nélkül mindenkinél a facebookos címet tették meg alapértelmezettnek.

Nos, azóta újabb másfél év telt el, a fejlesztők pedig valószínűleg elvesztették a reményt és szőnyeg alá söpörnék a népszerűtlen szolgáltatást: nem veszik el senkitől a @facebook.com végződésű címét, csupán arra a címre továbbítják az üzenetet, amivel az ember eredetileg regisztrált az oldalon.

A változásra néhány héten belül kell számítani, a felhasználóknak pedig lesz arra lehetőségük, hogy az automatikus átirányítást kikapcsolják – már ha megtalálják a beállítások között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik