Szórakozás

Családjukat is elhagyják a japán férfiak, műanyag szerelmeikért

A mesterséges szexpartnerek gyártásának technológiája óriásit fejlődött az első, felfújható ágyasok kora óta. A mai, szilikonból készült szeretők ránézésre, és tapintásra is egyre inkább hasonlítanak a hús-vér emberekre, és ennek nem várt következményei is vannak.

„Először mindenki úgy gondolta, hogy a műnők csak szexre lesznek jók, de amikor megjelentek a szilikonbabák, az emberek elkezdték magukat jól érezni a társaságukban, és beszélni hozzájuk”mondta Hideo Tsuchiya, az Oriental szexbaba-gyártó elnöke Alastair Himmernek, a francia AFP tokiói tudósítójának.

Himmer azt írja, hogy ő és fotós kollégája, Behrouz Mehri is túl vannak már sok mindenen, de mindarra, amit a szexbabáikkal élő japán férfiakról szóló riportjuk készítése közben tapasztaltak, nem voltak felkészülve.

Hideo Tsuchiya (fotó: Youtube / AFP)

Masayuki Ozaki, akkor talált rá első műbarátnőjére, amikor a házasságában kihunyt a szikra. Azt mondja, Mayu nevű szilikonbabája az élete szerelme. A férfi egy ágyban alszik a bábuval, abban a házban ahol a felesége, és kamaszlánya is élnek.

„Miután a feleségem megszülte a lányunkat, nem szeretkeztünk többé. Elhidegültünk egymástól, kimondhatatlanul magányosnak éreztem magam. Aztán amikor megpillantottam Mayut a boltban, az szerelem volt első látásra” – mondja a 45 éves gyógytornász, aki romantikus randevúkra viszi a bábut, ruhákat és ékszereket vesz neki.

Masayuki Ozaki és Mayu (fotó: Behrouz Mehri, AFP)

Ozaki felesége először dühöngött, de azóta belenyugodott a helyzetbe. A férjével külön hálószobába költöztek. Ozaki lánya, amíg fiatal volt, úgy tudta, Mayu egy óriási Barbie baba, aztán amikor elég nagy lett hozzá, hogy megértse, mi folyik körülötte, teljesen kiakad. Idővel azonban megbarátkozott a helyzettel, olyannyira, hogy néha most már kölcsönkéri Mayu ruháit.

„A japán nők jégszívűek és önzők. A férfiak többsége csak arra vágyik, hogy valaki zsörtölődés nélkül meghallgassa őket, amikor hazaérnek a munkából. Mayu mindig ott van nekem, bármilyen problémám adódik” – vall Ozaki, aki azóta, első és legnagyobb szerelme mellé még három szexbabát vásárolt. Nem féltékenyek egymásra. Gazdájuknak csak az okoz problémát, hogyan vihetné őket magával a túlvilágra.

Masayuki Ozaki és Mayu (fotó: Behrouz Mehri, AFP)

„Japánban elhamvasztjuk a halottainkat, de azt mondták, teljesen kizárt, hogy a babáimat is elégessék velem együtt. Azt tervezem, hogy inkább eltemettetem magam velük” – fejtegeti a gyógytornász.

Ő csak egy a számtalan japán férfi közül, akik évente kétezer darabot vásárolnak az élethű műszeretőkből.

„Az emberek egytől egyig számítók. Mindig akarnak tőled valamit, legyen az pénz, vagy elismerés. Az én szívem akkor repes, amikor hazamegyek Saorihoz” – mondja Senji Nakajima, 62 éves üzletember, aki úgy gondoskodik a babájáról, mintha hús-vér nő lenne: minden nap megfürdeti és átöltözteti. Azt mondja, lelkiismeret furdalása lenne, ha nem tenné.

Senji Nakajima és Saori (fotó: Behrouz Mehri, AFP)

„Soha sem csalnám meg őt, még egy prostituálttal sem, mert számomra Saori ember” – magyarázza Nakajima. A férfi azért költözött el néhány éve a családjától, mert a felesége választás elé állította: vagy ő, vagy Saori. A férje habozás nélkül döntött és azt mondja, soha többé nem térne vissza a valódi, szívtelen emberekhez.

„A fiam megérti és elfogadja a döntésem, a lányom soha sem fogja.”

Yoshitaka Hyodo lakása úgy néz ki, mint egy bizarr múzeum. A 43 éves blogger különböző figurák, giccses játékok és japán erotikus tárgyak tömkelegével él együtt. Gyűjteménye legértékesebb darabjai a valósághű szexbabái.

Yoshitaka Hyodo lakása (fotó: Behrouz Mehri, AFP)

„Azt szeretném, ha az emberek úgy tekintenének rájuk, mint amikor egy autóbolond Ferrariját, Lamborghinijét, vagy Rolls Royce-át nézik” – mondja a férfi, aki elismeri, hogy az ő játékszerei messze nem kerülnek annyiba, mint a luxusautók, de a maguk kategóriájában ugyanúgy a legjobbak, amit kapni lehet. Szerinte nem véletlen, hogy a szexbabák egyre népszerűbbek.

„Sokkal kevesebb stressz, nem panaszkodnak annyit, mint egy nő” – magyarázza, de azt azért hozzáteszi, hogy ő maga már igyekszik minél kevesebbszer szexi, háborús szerepjátékokat játszani tíz, egytől egyik katonaruhába bújtatott babájával.

„A szex kezd egyre inkább az érzelmi kötődésről szólni számomra” – magyarázza.

Hoyodonak abban valószínűleg igaza van, hogy a jövőben egyre többen mondanak majd le az emberi kapcsolatokról a mesterséges szeretők kedvéért. A gyártók gőzerővel fejlesztenek, mozgásra, beszédre, nevetésre, sőt, orgazmusa képes szexrobotokon dolgoznak. Az új szériák érkezésével egyre olcsóbbak lesznek, a most csúcskategóriásnak számító, 6000 dolláros (1,6 millió forintos) műnők, ami ugyancsak a kereslet növekedéséhez vezet majd.

(via AFP, Channel NewsAsia)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik