Szórakozás

Nagyon szeretne munkát találni ez a fiatalember, de nem sikerül neki

Elkeseredetten próbál munkát keresni az új-zélandi Mark Cropp, és erre nagyon jó oka van. A 19 éves srácnak, és a barátnőjének van egy másfél éves kislányuk, akinek elveszítették a felügyeleti jogát. Cropp elszántan próbál otthont és tisztest megélhetést teremteni a családjának, de nincs egyszerű dolga, mert az arcát díszítő tetoválás mindenkit elriaszt. Igaz, amikor megcsináltatta, épp ez volt a cél, de az egy más élethelyzet volt. A srác börtönben ült.

Cropp azt mondja, nehéz gyermekkora volt, aminek nagy részét állami gondozásban töltötte. Már 11 évesen kirúgták az iskolából, gyakorlatilag az utcán nőtt fel, az alkohol, a drogok, és a bűnözők világában. Két éve az akkor 17 éves fiú barátnője teherbe esett, Cropp szülei pedig az utcára tették a párt.

A leendő apuka próbált minél hamarabb összeszedni annyi pénzt, hogy új otthont találjanak. Egy barátjával próbáltak turistákon nyerészkedni úgy, hogy kamufüvet adtak el nekik. Az egyik vevő, amikor rájött, hogy átverték, visszakövetelte a pénzét. Cropp kést rántott rá.

Nem sokkal később a srácot két év börtönre ítélték fegyveres rablás kísérletéért. Kemény időszakot élt át a börtönben, annak ellenére, hogy egy idő után egy zárkába kerülhetett a bátyjával. Azt mondja, egy időszakban a nehézfiúk céltáblájává vált, ezért döntött úgy, hogy tetováltatni fogja az arcát. Azt akarta, hogy ha valaki ránéz, eszébe se jusson kötekedni.

Fotó: Facebook

Az eredeti terv az volt, hogy az alsó ajka és álla közé, kicsiben varratja a fel a becenevét: „Devast8 (Pusztító)”. Mielőtt a bátyja nekilátott volna a munkának, a két fiú saját készítésű, almából, cukorból és kenyérből erjesztett szeszből merített bátorságot. Kicsit talán túl sokat is, ezért nőtt végül ilyen hatalmasra a minta.

Mire Cropp letöltötte a büntetését, nemcsak, hogy megszületett a kislánya, de a gyermekvédelmi hatóság már el is vette az anyjától a babát. A pár szeretne új életet kezdeni, de nincs könnyű dolguk. A szobafestő és dekoratőr képesítésű Cropp állásközvetítő irodákon keresztül próbált munkához jutni, de a külseje miatt mindenhonnan elküldték.

Végül úgy döntött, hogy feltölt magáról egy friss fotót a Facebookra és kiírja, hogy bármilyen munkát elvállal, ha valaki hajlandó neki adni egy esélyt. A srác posztját rengetegen megosztották, így több állásajánlatot is kapott, a Sacred Laser nevű aucklandi kozmetikai cég pedig felajánlotta, hogy teljesen ingyen leszedik a tetoválást a srác arcáról.

Ő azonban már két hasonló ajánlatot is visszautasított, amiket egy a börtönökben futó program keretében kapott. A Sacred Lasernél azt mondják, megértik a fiú döntését. Látták már, hogyan mennek a börtönökben tetoválásokat eltávolító beavatkozások. Nem csak iszonyatosan fájdalmasak, de csúnya hegeket is hagynak maguk után. Biztosították Croppot, hogy náluk másképp folyik a kezelés. A fiatal apa végül elfogadta az ajánlatot.

Cropp azt mondja, az után gondolta meg magát, hogy először találkozhatott a kislányával.

„Az elején idegenkedett tőlem, de végül megölelt és meg is puszilt. Akkor minden megváltozott” – mondja.

Cropp nagy nyilvánosságot kapott története nagyon megosztotta a közvéleményt. Sokan gondolják úgy, hogy megérdemel egy második esélyt, mások szerint viszont nem, viselnie kellene a múltban hozott összes döntése következményeit.

Ön, hogy látja?

(via NZ Herald)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik