Szórakozás

Kepes András elárulta, miért szorong újabban az utazástól

Lassan tíz éve nem látható a képernyőn az íróként, egyetemi professzorként is ismert tévés személyiség, aki mostanában nagyon ritkán ad televíziós interjút, de a Story Extra stábjával most kivételt tett. Kepes András többek közt elmondta, egyáltalán nem szeret már a tévében szerepelni, de elmesélte azt is, hogyan sodródott véglegesen a könyvíráshoz.

“Én egy inkább egy ilyen elmélyülő szemlélődő típus vagyok, aztán rájöttem, hogy ennek a könyv az még sokkal jobban megfelel, mert ott még visszafogottabb tud lenni az ember, ott az arcát sem kell mutogatnia. Fel tud készülni, olvas hozzá, mikor úgy érzi, hogy elkészült, akkor szépen kiadja; és ez valahogy sokkal közelebb áll hozzám” – mesélte a korábban a valódi világjárónak számító egykori tévés, aki meglepő módon arról beszélt, ma már egyáltalán nem vonzza az utazás gondolata.

Én régen nagyon szerettem utazni és hogyha pár hónapig a fenekemen ültem, akkor folyton mennem kellett. Egy ideje ez egyrészt azért nincs így, mert már szorongok, amikor utazom. Nem jó repülőterekre menni, mert az állig felfegyverzett géppisztolyos rendészek járnak fel-alá, és az ember azt nézi már, hogy hol egy magára hagyott táska. Belső utazások vannak, amikor az ember gondolataiban, nem a világot utazza be, hanem megpróbálja megérteni a világot. Indiaiak azt mondják, hogy ilyen idős korban már ezt kell csinálni”

– mondta el a 68 éves Kepes, aki szabadidejét igyekszik egyenlően beosztani hat gyereke és négy  unokája között.

Olvasói sztorik