Szórakozás

Liptai Caludia sütiskönyvében mesélt különleges családi eseményéről Tilla

A képernyőtől visszavonult terhes műsorvezető legújabb könyvében híres barátai kedvenc süteményeit készíti el, ráadásként pedig személyes történeteiket is megosztja. A kötetből természetesen Liptai Claudia legendás műsorvezető párja, Tilla sem maradhatott ki, aki második esküvőjének részleteiről mesélt – osztotta meg a Blikk.

Tilla és felesége már 19 éve alkotnak egy párt, megismerkedésük után négy hónappal pedig már össze is kötötték az életüket egy polgári szertartáson. Az esküvő után szinte azonnal úton is volt első fiuk, akit még kettő követett. A harmónia ellenére azonban jó ideig nem esküdtek meg templomban eltérő vallásuk miatt. Tilla azonban úgy döntött a 15. házassági évfordulójukon meglepi nejét, Krisztát, és megszervezte az egybekelésüket egy rabbi segítségével.

Mondtam a rabbinak, hogy műzsidó vagyok, zsidó környezetben élek, igaz, hogy nem vagyok vallásos. Azt mondta, hogy a zsidó esküvő elég bonyolult feltételekhez van kötve, például körül kellene metélni. Mondtam, hogy én azt most nem szeretném

– mesélt az előkészületekről Tilla, aki végül megfűzte a rabbit egy olyan szertartásra, ami még neki is vállalható. Begyűjtötte a kipákat, egy kendőt, egy poharat, amelyre majd rálép. A közeli hozzátartozóknak szólt, mire készül, de a feleségének csak annyit mondott, hogy jöjjön egy elegáns ruhában a Frankel zsinagógához.

Bemegyünk a zsinagógába? – kérdezte Kriszta. De nincs is nyitva, és ide csak férfiak járnak ilyenkor imádkozni. Vettél valami imát értünk? (..) Benézett az üvegezett ajtón és látta, hogy az anyja tartja a hüpét, ami momentán a rabbi imasála volt, hogy az alatt házasodjunk. Azonnal tudta mint zsidó lány, hogy ez mit jelent. Kriszta megállt, nézte ahogy az anyja és a húga tartják a hüpét, és azonnal elkezdett sírni

– emlékezett vissza a nagy napra Tilla, aki ma éppen a 19. évfordulót ünnepli feleségével Tel-Avivban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik