Szórakozás

Kállay-Saunders András megúszhatja a börtönt

Újabb kedvező fordulat állt be az énekes verekedési ügyében; így talán megúszhatja a börtönbüntetést.
Kállay-Saunders András ügyében már több fordulat is volt három éve húzódó verekedési ügyében. Akkor ugyanis az egyik óbudai szórakozóhelyen az énekes – saját állítása szerint – szerelmét, Tolvai Renit  és rapper barátját, Kayode Olapade Abelt védve keveredett verekedésbe az őket megtámadó ötfős társasággal, amelynek egyik tagja arc- és orrcsonttörést szenvedett, a másik pedig agylebenyzúzódással feküdt napokig kórházban.

Először életve­szélyt okozó testi sértés miatt kezdtek nyomozásba a rendőrök, ám a tanúk meghallgatása és egyéb bizonyítékok mérlegelése után már csak súlyos testi sértésért kell a vádlottak padjára állnia Kállay-Sanders Andrásnak. Az életveszélyt okozó testi sértés büntetési tétele 2–8 év lenne, a súlyos testi sértésé azonban csak 3 évig terjedő szabadságvesztés. Az énekes ezúttal nem kívánt nyilatkozni, hogy ne befolyásolja bíráit, de nem tartja magát bűbösnek, és bízik abban, hogy korrekt ítélet születik a büntetőügyében. Hasonló véleményen van ügyvédje, dr. Magyar György is.

“Úgy vélem, ügyfelem nem lesz büntethető. Jogos védelmi helyzetben cselekedett, senkinek nem okozott sérülést, és szerepe javarészt tisztázódott olyannyira, hogy még a vádhatóság sem tartotta indokoltnak, hogy letöltendő börtönbüntetést kérjen rá” – mondta el az ügyvéd a Blikknek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik