Szórakozás

Boldog nyári pillanatok Ausztriában[x]

A kultúrák találkozása nyomán Ausztria a különböző hatásokat egyedivé ötvözi, amelyet sok kis részletben tapasztalhat meg az idelátogató: a helyiek életmódja, a gasztronómiai specialitások, a városokra jellemző kulturális atmoszféra, vagy a tavak és az Alpok lenyűgöző természeti környezete.

Vissza a gyökerekhez

Az Alpok végtelen hegyláncai között túrázni egyet jelent a határtalan szabadság érzésének felfedezésével. Karintiában, az Alpok napos déli lankáin kedvtől, hangulattól, igénytől és kondíciótól függően számtalan, a tartományon át vezető, jelzett turistaútvonal közül választhatunk. A karintiai túravidék első számú útvonala az Alpok–Adria túraút, amely 750 km hosszan vezet a karintiai Großglocknertől Szlovénián át egészen Trieszt közelébe, a tengerpartig. A három országot összekötő túra 43 szakasza egyenként körülbelül 20 km hosszú. Az egyénileg megtett távot mindenki maga határozza meg, mivel a szakaszokat egyesével vagy változatosan kombinálva is lehet teljesíteni.
www.alpe-adria-trail.com



A felhőtlen boldogság pillanatai

Burgenland tavai és folyóvizei mentén, idilli erdőségein és zöldellő mezőin át összesen 2500 kilométernyi kerékpárútvonal kanyarog. A kerékpárkölcsönzőnek, szervizállomásnak, kerékpárokat is szállító kompnak és hajónak, a részletes térképeknek és outdoor applikációnak köszönhetően a kerékpárosok gondtalanul fedezhetik fel a tartomány látnivalóit.
www.burgenland.info



Felfedezőúton

Stájerország, Ausztria zöld szíve túl szép ahhoz, hogy rövid ideig maradjunk. A zöldellő alpesi rétektől a szelíd dombhátakig és gyümölcsöskertekig számtalan természeti és gasztronómiai különlegesség vár felfedezésre. Kerékpár- és túraútvonalak, a stájer termálvidék forró vizes forrásai, vagy a csodás természeti látnivalók felfedezése során érdemes néha megpihenni, erőt gyűjteni egy piknik erejéig egy réten vagy erdei tisztáson.
www.steiermark.com

Európa zenei találkozóhelyei
Mozart vagy Liszt műveiben nagyon különböző kultúrák ötvöződnek. Ausztria zenei nagyhatalommá válása többek között ennek is köszönhető. Ez a zeneileg is kifinomult kultúra a mai napig élő és meghatározó – hiszen nem csupán a Salzburgi Ünnepi Játékok előadásain vagy a Bécsi Operaház színpadán, hanem a koncertek és fesztiválok országszerte színes zenei kínálatában is folyamatosan jelen van. A világ színpadaként emlegetett Salzburg idén ünnepli minden idők egyik legsikeresebb zenés filmdrámájának, A muzsika hangjának 50. születésnapját. www.salzburg.info



Még több boldog nyári pillanat:
www.austria.info

 

Fotók:

© Franz Gerdl (Kärnten Werbung)
© Rainer Fehringer (Österreich Werbung)
© Salzburg Tourismus
© Tine STEINTHALER (Kärnten Werbung)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik