Szórakozás

Így örvend London a királyi kislánynak

Royal baby érkezése (Array)
Royal baby érkezése (Array)

Glédába álló haditengerészek és hülyéskedő politikusok is gratuláltak Katalinnak és Vilmosnak. A hercegné akár már ma távozhat a kórházból.

Kihelyezték azt a díszes állványt Londonban a Buckingham-palota elé, amin hosszú évek óta mindig kihirdetik a királyi család gyarapodását. A Twitteren is megtalálható kép szerint két udvaronc munkája volt az, hogy kitegyék az állványt és a rajta lévő bekeretezett közleményt.

Eközben ünnepel a nemzet, a Királyi Haditengerészet, a Royal Navy egyik fregattján, az HMS Lancasteren a matrózok a SISTER, azaz hugi feliratba rendeződtek a fedélzeten, így tisztelegve a talán trónörökös előtt (a kislány ugyanis elég hátul áll az öröklési sorban, megelőzi őt nagyapja, Károly, apja, Vilmos és bátyja, György is). A londoni BT Towert pedig színesen világították ki a kislány érkezésének hírére.

.

Maga Katalin a hírek szerint jól van, sőt a brit kórházak gyakorlata szerint minimum hat óráig kéne bent lennie a szülés után, azután elengedhetik. Így akár még a mai napon megjelenhet az ajtóban férjével, Vilmossal.

A Guardian cikke szerint persze már minden fontos politikus is gratulált (és ugye választások lesznek a jövő héten, ez nem mellékes). David Cameron, konzervatív miniszterelnök abszolút örömét fejezte ki, míg az ellenzéki Munkáspárt vezére, Ed Milliband nagyon sok boldogságot és örömöt kívánt a hercegi párnak, na meg egy jó nagy alvást. Nick Clegg, a liberálisok vezetője egy választópolgár otthonában nézhette meg a nagy bejelentést, míg Nigel Farage, a nacionalisták első embere utasította a kampányoló jelölteket, hogy tartsanak szünetet és ünnepeljék inkább a lánykát. Gratulált az ausztrál és az új-zélandi kormányfő is, mivel ennek a két országnak is a brit uralkodó az államfője.

Közben Vilmos elhagyta a kórházat, hogy összeszedje a kisfiát, Györgyöt, erről itt talál videót. Vilmos herceg a karján kétéves kisfiával, Györggyeltért vissza a kórházba, megtörténhet a testvérek első találkozása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik