Royal baby  (Royal baby )
Szórakozás

Megszületett Katalin és Vilmos második gyereke

Itt a második royal baby. 3,7 kilósan jött a világra.

Katalin hercegné egy lánynak adott életet a kórházban, jelentette be a Kensington Palace. A gyerek jól van, brit idő szerint nyolc óra harmincnégy perckor született meg, rövid vajúdás után. A születési súlya 3,7 kilogramm. 

A BBC szerint Katalin hercegnénél reggel indult meg a szülés, és bevitték a londoni St. Mary’s Kórház privát Lindo szárnyába.

Minden az eredeti terveknek megfelelően alakult, a kórház szerint Katalin vajúdása normális ütemben zajlott.

Ugyanabban a londoni kórházban született 1982. június 21-én Vilmos herceg is, aki 16 órával az után jött a világra, hogy édesanyját, Diana hercegnőt bevitték a szülészeti klinikára.

A második baba születése után – bátyja, az idén kétéves György herceg mögött – a negyedik helyet foglalja majd el a brit trónutódlási sorban, így valószínűleg nem lesz az Egyesült Királyság uralkodója. A gyermek a nagybátyját, Harry herceget, Vilmos öccsét utasítja egy hellyel maga mögé a trónöröklési sorrendben.

Katalin hercegné talán még meg se fogant második gyermekével, de a világ már akkor újabb royal baby lázban égett. 2014 júliusában szivárogtak ki az első pletykák azzal kapcsolatban, hogy a kis György herceg után újabb brit trónörökös érkezik, de a királyi pár csak szeptemberben erősítette meg hivatalosan is a hírt. Októberben aztán az is kiderült, hogy a pici áprilisban érkezik majd, akinek nemére és nevére már hónapok óta fogadásokat kötöttek. Az angol fogadóirodák azóta több millió fontos bevételre tettek szert.

Miután felröppent a hír, hogy a hercegné húga, Pippa Middleton babaváró bulit rendezett testvérének, ahol a díszletek rózsaszínben pompáztak, a közvélemény meg volt győződve arról, hogy az utódlási sorban a negyedik örökös csakis lány lehet. Így a legnépszerűbb névötletek között szinte csak női nevek szerepeltek, mint az Alice, a Charlotte, a királynő után Elizabeth, Victoria vagy Vilmos édesanyja után Diana.

.

Katalin hercegné első terhességéhez hasonlóan ezt a várandósságát is nehezen viselte, rosszulléteit a hyperemesis gravidarum nevű tünetegyüttes okozta. Az angolok egyébként a második babát is legalább akkora izgalommal várták, mint egykor György herceget. A rendőrség a kórház előtt kordonokat állított fel, az emberek pedig már hetekkel a szülés előtt ott gyülekeztek.

Pillantsunk vissza 2013. július 23-ra: