Szórakozás

Woody Allennek sem jött be, az utánzója is lebukott

Woody Allen (Woody Allen)
Woody Allen (Woody Allen)

A Fogd a pénzt és fuss módszerével akart kirabolni egy bankot egy férfi, nem sikerült neki, most már a bíróság előtt van. Szabadlábon védekezhet, de legrosszabb esetben akár 10 év fegyházat is kaphat a szerencsétlen rabló, aki egy cetlin adta oda követelését a pénztárosnak, akinek utána még az igazolványt is odaadta.

Megkezdődött annak a férfinak a pere, aki tavaly májusban a Fogd a pénzt és fuss című filmben látható módszerrel próbált kirabolni egy XIII. kerületi bankfiókot – adta hírül az RTL Klub Híradójára hivatkozva a kurir.hu.

A férfi egy cetlin adta át követelését a bank pénztárosának, vagyis azt, hogy adja oda neki a pénzt. A dolgozók azonban nem ijedtek meg tőle, először megnyomták a pánikgombot, utána megpróbálták húzni az időt, amíg kiérnek a rendőrök. A pénztárosnő elkérte a férfi személyi igazolványát, aki elhitte neki, hogy csak így engedik bankot rabolni.

A férfi ezután türelmesen leült a többi ügyfél közé, és még a biztonsági őrrel is szóba elegyedett, akinek elmondta, hogy ő most kirabolja a pénzintézetet és, hogy hitelre kell neki a pénz. A kifizetés előtt azonban megérkeztek a kerületi rendőrök, és letartóztatták a rablót. A férfi kihallgatásán azzal mentegette magát, hogy voltaképpen direkt le akart bukni, mert lakás híján mindenképpen börtönbe akart kerülni. Most ez elég valószínű, bár a magyar jog figyelembe veszi enyhítő körülményként, hogy nem bántott senkit és beismerte tettét, azért jó pár évre fegyházba kerülhet, de az is lehet, hogy a bíró csak felfüggesztett börtönre ítéli, mert még nem volt büntetve korábban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik