Tokoli-borton(10)(960x640)(2).jpg (Tököli börtön)
Szórakozás

Enyhített életfogytiglan

Koltay Miklós
Koltay Miklós

2013. 04. 25. 12:30

Enyhítette a Szegedi Ítélőtábla annak a férfinak a tényleges életfogytiglani büntetését, aki megpróbálta megölni feleségét, és apósát.

Végülis nem veszítette senki sem az életét, ezért megváltoztatta a Szegedi Ítélőtábla az emberölés kísérlete és más bűncselekmények miatt Ajtai János ellen indított büntetőügyben a Kecskeméti Törvényszék I. fokon meghozott ítéletét.

A vádlott büntetése maradt életfogytig tartó szabadságvesztés, de a II. fokú ítélet szerint a vádlott feltételes szabadságra
bocsátható 20 év fegyház kitöltése után.

Az ítélőtábla úgy döntött, hogy mivel a vádlott bűncselekménye során végül senki nem veszítette életét, az elkövetett cselekmény súlyához és a vádlott társadalomra veszélyességéhez mérten elégséges olyan életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabása, amelyből a vádlott – a fegyházban tanúsított jó magaviselete esetén – 20 év után
szabadulhat.

A vádlott korábban 16 alkalommal volt büntetve erőszakos cselekmények miatt. Családját többször durván bántalmazta, egy alkalommal pedig felesége szüleit többször is megszúrta; nem rajta múlt, hogy életben maradtak.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.